Bayern München met veelbesproken Mazraoui moeiteloos langs Galatasaray, Bellingham scoort wéér voor Real | Buitenlands voetbal

Met samenvattingenDe lucht tussen Noussair Mazraoui en FC Bayern München is eindelijk opgeklaard. De rechtsback, die in Duitsland voor veel ophef zorgde met een pro-Palestijnse boodschap op sociale media, keerde dinsdagavond terug in de basisopstelling van Bayern voor de Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray, die de Duitsers met 1-3 wonnen.

Sport redactie

Laatste update:
23:50

“Noussair Mazraoui heeft ons verzekerd dat hij als vredelievend persoon terreur en oorlog resoluut afwijst en dat het nooit zijn bedoeling was om irritatie te veroorzaken met zijn posten”, zegt directeur Jan-Christian Dreesen in een verklaring op de website van Bayern. “Bovendien veroordeelt hij alle terrorisme en terroristische organisaties.”

Daarmee is de kous af voor de club en Mazraoui, want de Marokkaan stond dinsdagavond ‘normaal’ weer op het veld in Turkije in de Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray. Dankzij doelpunten van Leroy Sané, Harry Kane en Jamal Musiala won Bayern ook de derde wedstrijd in de groepsfase, nadat Kopenhagen en Manchester United al hadden gewonnen. Mauro Icardi keerde namens de Turken de gunst terug, de spits zette een penalty om.

Noussair Mazraoui (r).
Noussair Mazraoui (r). © AFP

Door de overwinning op Galatasaray gaat Bayern met negen punten aan de leiding in Groep A. Galatasaray volgt op gepaste afstand met vier punten. Manchester United staat met nul punten onderaan de groep en speelt vanavond thuis tegen Kopenhagen, dat met één punt de derde plaats bezet.

Real Madrid nog steeds foutloos

Real Madrid is na drie wedstrijden nog steeds foutloos. De ploeg van coach Carlo Ancelotti was in Portugal met 2-1 te sterk voor SC Braga. In dezelfde groep won Napoli met 1-0 bij Union Berlin. Real Madrid leidt Groep C met 9 punten, 3 punten meer dan Napoli. Braga heeft 3 punten, Union Berlin wacht nog op het eerste punt.

Real Madrid opende na een kwartier de score in Braga. Na een fraaie actie van Vinícius Júnior scoorde Rodrygo de bal van dichtbij. Jude Bellingham verdubbelde na een uur de voorsprong met zijn derde doelpunt in drie Champions League-duels (0-2). Braga-middenvelder Álvaro Djaló maakte het 2 minuten later weer spannend met een effectief schot in de korte hoek, maar verder kwam de thuisploeg niet.

Bekijk hieronder het Braga – Real Madrid overzicht.

Napoli versloeg Union Berlin dankzij een doelpunt van Giacomo Raspadori. Op aangeven van Khvicha Kvaratskhelia scoorde de aanvaller in de 65e minuut. Voor de Duitsers, die samen speelden met de Nederlandse verdediger Danilho Doekhi en Surinaams international Sheraldo Becker, was het de negende nederlaag op rij in alle competities.

Nederlands getint Inter verslaat Salzburg

Internazionale boekte in de Champions League een 2-1 overwinning op Red Bull Salzburg. In de ploeg van coach Simone Inzaghi stonden de Nederlandse internationals Stefan de Vrij en Denzel Dumfries in de basis, Davy Klaassen kwam in de slotfase in het veld.

Na vroege schietkansen voor de Salzburgers Oscar Gloukh en Luka Sucic nam Internazionale het initiatief. De thuisploeg opende vervolgens in de 19e minuut de score. Een pass van Henrikh Mkhitaryan viel via Davide Frattesi voor de voeten van Alexis Sánchez en de 34-jarige Chileen rondde koel af.

Bekijk hieronder de samenvatting van Internazionale – RB Salzburg.

Salzburg kwam na een klein uur langszij dankzij Oscar Gloukh. De jonge aanvaller scoorde prachtig na een aanval over meerdere schijven. Inter herstelde tien minuten later vanaf de strafschopstip de marge. Na een overtreding op Frattesi zette Hakan Çalhanoglu de strafschop om.

Later op dinsdag won Real Sociedad in dezelfde groep de uitwedstrijd bij Benfica met 1-0. Brais Méndez scoorde in de 63e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd in Lissabon. Trainer Roger Schmidt van Benfica schakelde na rust oud-Feyenoord-speler Orkun Kökcü in.

Real Sociedad en Internazionale hebben 7 punten, waarbij de Spanjaarden een beter doelsaldo hebben. Red Bull Salzburg heeft 3 punten, terwijl Benfica nog wacht op het eerste punt.

Bekijk hieronder de samenvatting van Benfica – Real Sociedad.