Stelling van de dag | Het heffen van reclamebelasting gaat te ver

[ad_1]

De gemeente Groningen wil reclamebelasting invoeren, omdat het bestuur vindt dat de stad er te rommelig uitziet. De belasting moet reclame-uitingen beperken. Er is veel kritiek op die plannen. Want gaat dit niet te ver en is het überhaupt haalbaar?

Als het aan het gemeentebestuur ligt, is een commerciële boodschap van maximaal 1 vierkante meter straks belastingvrij. De rest betaalt, afhankelijk van de afmetingen, honderden tot vele duizenden euro’s. Ook de dorpen in de gemeente Groningen krijgen ermee te maken.

Het gemeentebestuur moet er nog een klap tegen geven, maar er is al veel kritiek op de maatregel. Het levert de gemeente 500.000 euro aan inkomsten op, maar de uitvoering kan wel eens duurder uitvallen dan de 1.500.000 euro die hiervoor is uitgetrokken.

Daarnaast maken ook non-profitinstellingen en (sport)verenigingen kosten. Het verwijderen van reclame op gevels, ramen en sportparken kost geld.

Wat vinden jullie, is de reclamebelasting een goed idee? Of schiet de gemeente zichzelf gewoon in de voet? Laat het ons weten en doe mee aan de Verklaring van de Dag.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *