André Hazes in Ahoy verkoopt niet: ‘Gebeurt vaker, maar dan met beginnende of uitgerangeerde artiesten’ | Show

[ad_1]

Hij heeft nog een maand te gaan, maar André Hazes ligt zeker niet op koers voor een vol Ahoy. De zanger gebruikt trucjes door kaartjes voor zijn show te verkopen via promoties en goedkope websites. Terwijl de producer goed speelt, kijken insiders uit de muziekindustrie medelijdend toe. “Dit is heel pijnlijk.”

André Hazes heeft een probleem. De zanger, die op 25 november voor de negende keer in Ahoy optreedt, zal de circa 16.000 beschikbare plaatsen in de Rotterdamse poptempel niet kunnen vullen. Hoewel producer MediaLane aangeeft tevreden te zijn over de kaartverkoop ‘voor het veld en de eerste ring’, blijkt uit een rondgang langs insiders in de muziekindustrie dat de werkelijkheid heel anders is; Hazes heeft trucjes nodig om kaartjes te verkopen.

De zanger maakt gebruik van sites als actievandedag.nl,kortingspret.nl en vakantieveilingen.nl kaartjes tegen dumpprijzen verkopen. “Elk kaartje dat via Vakantieveilingen wordt verkocht, is een noodmaatregel”, zegt een zeer ervaren concertorganisator. “De Toppers verkopen al jaren kaartjes voor de tweede ring, maar daar is algemeen bekend over”, vertelt een andere organisator, die ook al jaren ervaring heeft. “Voor een kunstenaar als André Hazes, die vroeger met gemak de Ahoy kon vullen, is dat uitzonderlijk. Je ziet dit wel vaker gebeuren, maar dan bij beginnende of gepensioneerde kunstenaars.”

Nog niet eens halfvol

Op vakantieveilingen.nl worden kaartjes voor de tweede ring in Ahoy geveild, vaak voor minder dan de helft van de oorspronkelijke prijs. “En als je zelf de volle prijs hebt betaald, ben je als bezoeker niet blij”, zegt een van de insiders. “In de muziekwereld is het bekend dat deze show niet doorgaat, Ahoy is op dit moment nog niet eens halfvol. Kaarten kun je natuurlijk altijd kwijtraken, er worden bijvoorbeeld ook via ondernemersverenigingen kaarten uitgedeeld, maar dan is het de vraag hoeveel mensen komen er opdagen. De drempel om niet te komen als je bijvoorbeeld geen zin hebt, is laag.”

Producent MediaLane is verantwoordelijk voor de show in Ahoy. Het bedrijf beantwoordt in eerste instantie alleen vragen per e-mail, maar blijft na het indienen van de vragen bij een algemene stelling: ‘Wij zijn tevreden over de kaartverkoop voor het veld en de eerste ring. Om de tweede ring te optimaliseren maken wij gebruik van Vakantieveilingen, dit betreft alleen de tweede ring en slechts een beperkt aantal tickets. Het is iets wat in de entertainmentwereld gebruikelijk is om de laatste kaartjes te verkopen.”


Zelfs als hij een nieuw album presenteert, gaan de krantenkoppen over hem en Monique. André Hazes is geen kunstenaar meer, maar een beroemdheid

Insider in de muziekindustrie

De concertorganisatoren zijn benieuwd hoe de producent de schade gaat beperken. “Dit wordt sowieso een verlies”, zegt een van hen. “Dit is een dure productie, om de kosten te drukken kun je ervoor kiezen om hem wat te strippen. Maar dat gaat ten koste van de kwaliteit en beleving.” Een andere insider in de muziekindustrie zou daarvoor kiezen: “Ik zou het weten, ik zou de show inkrimpen. Minder vuurwerk en video-effecten, alles om de financiële schade binnen de perken te houden.”

André Hazes in 2018 in Ahoy.
André Hazes in 2018 in Ahoy. © Marcel Wagenaar

Hazes trad in 2017 voor het eerst twee keer op in Ahoy, waar hij in 2018 (drie keer) en 2019 (ook drie keer) succesvol terugkeerde. Over een maand is het zijn comebackconcert na een lange afwezigheid. Na de coronapandemie raakte Hazes verstrikt in een alcoholverslaving, waarvan hij… met succes van de gewoonte af. “André is een heel aardige vent. Maar het probleem met hem is dat het altijd om zijn privézaken gaat. Zelfs als hij een nieuw album presenteert, gaan de krantenkoppen over hem en Monique. André Hazes is geen kunstenaar meer, maar een beroemdheid.”

Terwijl Hazes moeite heeft zijn concerten te verkopen, gaan de jaarlijkse Holland Zingt Hazes-shows in de Ziggo Dome nog steeds goed. “Dat is het ultieme bewijs dat het zijn schuld is. Blijkbaar heeft hij veel fans verloren”, zegt een van de concertveteranen. “Dit is heel pijnlijk, de producer zal er niet blij mee zijn. Als ik MediaLane was geweest, had ik dat gewoon toegegeven en gezegd: we hopen dat Ahoy zo vol mogelijk zit, want de mensen die er zijn, willen graag terugkomen.” een jaar later, dat is het: André Hazes geeft echt een geweldige show.”

Bekijk hieronder onze show- en entertainmentvideo’s.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *