Meest gezochte man van Nederland aangehouden: Bretly D. (24) zat in Amsterdams hotel | Binnenland

[ad_1]

De meest gezochte man van Nederland, Bretly D. (24), is vanochtend aangehouden. Dat gebeurde in een hotel in Amsterdam. Hiermee komt een einde aan een dagenlange klopjacht.

De politie heeft de afgelopen dagen honderden tips over de verdachte ontvangen. Veel tips wezen richting Amsterdam. Vanochtend rond 08.00 uur kreeg de politie een tip dat de verdachte was gezien. Agenten van de Amsterdamse politie zagen D. vervolgens lopen. De verdachte werd gearresteerd in een hotel in Amsterdam.

D. zou de Rotterdamse psychiater Jean van Griensven (60) twee weken geleden in zijn appartement hebben doodgeschoten. Een week na dat drama heeft hij volgens de politie in Zutphen een 32-jarige man neergestoken.

De politie noemde D. ‘buitengewoon gevaarlijk’. De Rotterdammer komt al vanaf jonge leeftijd in aanraking met politie en justitie. Hij werd als 16-jarige veroordeeld tot een jeugdgevangenis nadat hij in Den Haag een homoseksuele man had neergestoken.

D. had tegen de man gezegd dat hij ‘pedofiele gerechtigheid’ wilde: hij en zijn broer waren eerder ‘misbruikt door een pedofiel’.

De politie waarschuwde de afgelopen dagen dat D. actief was op homochatsites als Bullchat. Hij gebruikte die plekken om onderdak te vinden.

In de podcast De Zaak Luister hieronder naar de nieuwste afleveringen! Geen aflevering missen? Abonneer je dan via Spotify of Apple Podcast!

Opmerking? Brieven kunt u sturen naar de redactie van onze lezers (met voor-, achternaam en adres, deze laatste niet voor publicatie). Een lezersbrief bedraagt ​​maximaal 150 woorden en kan worden ingekort. Wij plaatsen geen anonieme brieven.[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *