PSV ‘schaamt zich diep’ voor rellen in Lens: ‘Een kleine groep verstiert het’ | Buitenlands voetbal

[ad_1]

met filmpjeDe Champions League-wedstrijd tussen RC Lens en PSV (1-1 gelijkspel) liep dinsdagavond uit de hand. In het Bollaert-Delelis stadion gooiden PSV-supporters stoelen uit hun afdeling en een paar vuurwerkstukken richting het aangrenzende gedeelte met Lens-supporters. Voorafgaand aan de wedstrijd waren er rellen in de stad, met 24 lichte verwondingen tot gevolg. PSV schaamt zich voor de gebeurtenissen.


Sport redactie


Dat meldt de politie in Frankrijk. Om hoeveel Nederlandse supporters het gaat, is niet bekend. PSV was met tweeduizend fans aanwezig in Lens. Het ging mis toen een groep van zo’n tweehonderd mensen vanuit het centrum van de stad naar het stadion trok. Er braken eerst rellen uit in de stad zelf en daarna nabij het stadion. De politie gebruikte traangas en knuppels.

Lees ook
Franse media waren hard in hun oordeel over PSV-aanhangers. “Het Nederlandse voetbal heeft vaak te maken met problemen met fans.”

PSV-supporters misdroegen zich opnieuw tijdens de wedstrijd. Tijdens de rust haalden ze stoelen uit het uitvak neer en gooiden deze, evenals wat vuurwerk, naar een vak met Lens-supporters. De Lens-fans begonnen toen de stoelen terug te gooien.


Meerdere PSV-supporters schopten minutenlang tegen stoelen en hekken. De mobiele eenheid was vrij snel ter plaatse om een ​​confrontatie tussen de fans te voorkomen. De autoriteiten in Lens rekenden vooraf op ‘bijna tweeduizend Nederlandse supporters, waarvan ongeveer vijfhonderd hooligans’.

PSV schaamt zich ‘diep’ voor de gebeurtenissen. “Hoewel we in de aanloop naar deze wedstrijd contact hebben met alle supportersgroepen, ging het tijdens de rust mis”, aldus een woordvoerster. ‘We steken veel energie en tijd in het blijven praten met supportersverenigingen en dan verpest een kleine groep het. We doen nu in samenwerking met de Franse autoriteiten een onderzoek, de beelden zijn opgevraagd en als we zien wie het zijn, gaan we hard optreden tegen de daders.’

PSV-aanvoerder Luuk de Jong was niet blij met het wangedrag van de fans. “Dat is altijd vervelend, dit soort dingen wil je niet zien. Het is een kleine groep die dat doet. Zij verpesten het voor de anderen”, zei hij. “Als we uitwedstrijden zonder fans moeten spelen, zal dat ook gebeuren.” hebben invloed op de spelers”, aldus De Jong.Straf van de UEFA

PSV kan rekenen op een nieuwe straf. Het gaat niet goed met de Eindhovenaren bij de UEFA na vorig seizoen. Eindhovense supporters veroorzaakten vervolgens vernielingen en gooiden voorwerpen na de uitwedstrijd tegen Arsenal in de Europa League. De UEFA strafte PSV door één uitwedstrijd zonder fans te spelen, bij de Noorse club Bodø/Glimt. PSV moest bovendien een boete van 40.000 euro betalen en met Arsenal overleggen over vergoeding van de schade.

Eind februari, tijdens de thuiswedstrijd tegen Sevilla, eveneens in de Europa League, een PSV-supporter de doelman van de Spaanse club op het veld in het Philips stadion. Tijdens de eerste Europese thuiswedstrijd van dit seizoen, in de voorrondes tegen Sturm Graz, moest een deel van de tribunes achter het doel leeg blijven. De boete voor PSV bedroeg dit keer 20.000 euro.

Champions League-programma


Stand Champions LeagueBekijk hier onze video’s over de Champions League

Pro Shots / Toin Damen
© Pro Shots / Toin Damen

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *