Wilders behind bars in DENK’s election program

[ad_1]

Geert Wilders kreeg een prominente plaats in het dinsdag verschenen verkiezingsprogramma van DENK. Op de vierde pagina van het 104 pagina’s tellende document staat de PVV-leider achter de tralies afgebeeld met de tekst: moslimhaat zwaar straffen. De boodschap maakt deel uit van tien korte ‘denkers’, waarmee DENK het verkiezingsprogramma opent. Een ander beeld is dat van een volwassene die een kind achtervolgt met de tekst: pedofielen chemisch castreren, waarom niet?

Andere standpunten zijn onder meer het weer betaalbaar maken van boodschappen, het toegankelijk maken van huizen en het feit dat de auto geen ‘geldkoe’ mag zijn. DENK vindt ook dat de koning belasting moet betalen en dat burgers niet allemaal extra moeten worden belast als het gaat om zaken als vlees, suiker of plastic.

In het programma met de titel ‘Nu is het moment’ schrijft DENK dat zij wil dat Zwarte Piet wettelijk wordt verboden, de maximale boete voor discriminatiemisdrijven wordt verhoogd van 9.000 naar 22.500 euro en dat de koninklijke familie 500 miljoen euro terugbetaalt “die ze hebben verdiend met de handel in tot slaaf gemaakte mensen.”

Voor jongeren wil de partij dat de studieschuld van de ‘ongelukkige generatie’ volledig wordt gecompenseerd en dat de rente op de studieschuld wordt vastgesteld op 0 procent. Op de woningmarkt wil de partij woningcorporaties stimuleren en huurverhogingen beperken.
DENK wil dat Nederland de Palestijnse staat erkent en stelt een Israëlisch tribunaal voor “om degenen die verantwoordelijk zijn voor misdaden tegen de Palestijnen te berechten.”

De partij gaat ervan uit dat zij voor haar plannen een ‘evenwichtige begroting’ zal hebben en de plannen door het CPB zal laten berekenen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *