Gewezen BBB-kandidaat over nazi-tweets: ik werd steeds moedelozer

[ad_1]

Woensdag werd bekend dat Rekers, die op de dertiende plaats staat op de lijst van de BoerBurgerBeweging (BBB), afstand zal doen van zijn mogelijke zetel in de Tweede Kamer nadat hij na een onderzoek van persbureau ANP werd geconfronteerd met zijn onlinegedrag. BBB kan hem niet van de lijst verwijderen, en hij kan daar ook niet zelf toe besluiten: het is al goedgekeurd door de Kiesraad. Hij betreurt zijn opmerkingen en biedt zijn “nederige excuses” aan, maar zegt dat hij zich de geschreven berichten slechts gedeeltelijk herinnert.

Rekers beheerde tussen december 2020 en december 2022 het anonieme account Verzet op Links. Hij zag steeds vaker de ‘ontwrichting’ van het coronabeleid. “Ik stond op het punt te emigreren, ik zag leerlingen uit mijn klas wegkwijnen”, zegt de 35-jarige docent aan Saxion Hogeschool in Enschede.

Steeds bozer

Hoewel de berichten aanvankelijk constructief bedoeld waren, werden ze later ‘steeds bozer’, erkent Rekers. “De toon en de wanhoop die erin resoneren zijn veranderd, dat herken ik.” Rekers beseft nu dat hij mensen heeft beledigd en vergeleken met nazi’s en fascisten. Maar, voegt hij eraan toe, “sommige tweets kan ik me niet voorstellen dat ik ze zou versturen als ik op die knop zou drukken.” Zo werd minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers uitgemaakt voor ‘kindermisbruiker’ en ‘oorlogsmisdadiger’, werd D66-fractieleider Jan Paternotte vergeleken met nazi-propagandist Joseph Goebbels en werd moordenaar Marc Dutroux ‘nog fatsoenlijker’ genoemd dan viroloog Marc van Ranst. .

Rekers vreest vooral de impact die de onthulling over zijn Twitter-gedrag zal hebben op zijn carrière en zijn jonge gezin. Naast docent is hij ondernemer. “Ik wil deze periode snel vergeten”, zegt hij. Dat, zei hij, is de reden waarom hij zijn Twitter-geschiedenis niet met de BBB heeft gedeeld.

Verzet aan de linkerkant

Rekers verwijderde in december 2022 het anonieme account Verzet op Links. In dezelfde maand startte hij zijn persoonlijke account onder zijn eigen naam en richtte deze zich op politiek en BBB. Verschillende van zijn sociale media-accounts zijn nu niet meer zichtbaar.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *