Veel belangstelling voor nieuwe, relatief betaalbare huizen in Burgum en Dokkum

[ad_1]

Er is veel belangstelling voor twee nieuwe woonwijken met relatief betaalbare woningen in Burgum en Dokkum.

Twee weken geleden keurde de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel het bestemmingsplan ‘Mooi Burgum’ goed. Dit maakt de bouw van circa 100 woningen mogelijk, voornamelijk op de oostelijke velden van FC Burgum.

Op deze voetbalvelden, die na de fusie van de Burgumer clubs buiten gebruik zijn geraakt, komen 62 rij- en hoekwoningen, waarvan 16 sociale woningen. Plus 16 geschakelde woningen en 2 vrijstaande woningen.

Daarnaast heeft het bestemmingsplan de weg vrijgemaakt voor maximaal 21 sociale huurwoningen op het terrein van makelaarskantoor Kingma aan Elingsloane.

Weinig publiciteit

Burgum kampt al jaren met een ernstig woningtekort. De belangstelling voor Mooi Burgum is dan ook groot, vertelt projectleider Titia Haagsma van Zwanenburg Projecten. Ongeveer vierhonderd mensen hebben zich al aangemeld gemeld voor meer informatie over de woningen die te koop staan.

Dat is veel, zeker gezien het feit dat er weinig publiciteit aan het project is gegeven, aldus Haagsma. Wat meespeelt is dat er relatief betaalbare nieuwbouwwoningen te koop komen met een prijs tussen de 300.000 en 400.000 euro. “Dêrfoar is de doelgroep voor grotere mensen.”

Tuincentrum Mollema

Dat vierhonderd mensen zich hebben aangemeld voor informatie betekent niet dat dit allemaal potentiële kopers zijn. Zo kunnen er bijvoorbeeld ook buurtbewoners zijn die gewoon op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen. Haagsma hoopt dat de woningen komend voorjaar in de verkoop gaan.

Ook voor het project Noarderstek in Dokkum hebben zich ongeveer vierhonderd geïnteresseerden aangemeld. Het gaat om 110 woningen op het terrein van het voormalige tuincentrum Mollema. Ook hier zijn een deel van de woningen relatief goedkoop.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *