National mortgage guarantee rises to €435,000 in 2024

[ad_1]

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG)-grens bedraagt ​​volgend jaar 435.000 euro, een stijging van 30.000 euro ten opzichte van de huidige grens van 405.000 euro. Deze verhoging heeft tot doel meer mensen in staat te stellen een woning te financieren met dit vangnet tegen financiële problemen, gedwongen verkopen of restschulden. NHG woensdag bekend gemaakt.

Het primaire doel van de NHG is het verminderen van de risico’s die gepaard gaan met het kopen van een huis. De NHG zorgt ervoor dat huizenkopers kunnen profiteren van een lagere rente en biedt een vangnet als de huizenprijzen dalen. Hierdoor is gegarandeerd dat zij niet met een restschuld blijven zitten. Ook biedt de NHG een vangnet voor huiseigenaren die in de financiële problemen komen of gedwongen worden verkocht.

Consumenten betalen in 2024, net als in 2023, 0,6 procent van het hypotheekbedrag om gebruik te maken van de regeling. De NHG-grens met energiebesparende voorzieningen bedraagt ​​volgend jaar 461.100 euro.

Ruim 40 procent van alle gekochte woningen in Nederland wordt gefinancierd met een NHG-hypotheek. Vooral starters gebruiken het volgens gegevens van de organisatie.

“Het is belangrijk dat NHG toegankelijk blijft voor haar doelgroep, zodat mensen een woning kunnen financieren met de bescherming van NHG. Daarom zijn wij blij dat de NHG-grens in 2024 omhoog gaat”, aldus Carla Muters, voorzitter van het NHG-bestuur.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *