Argentijnse WK-keeper Emiliano Martínez: ‘Ik heb niks tegen het Nederlandse voetbal’ | Buitenlands voetbal

[ad_1]

De Argentijnse WK-doelman Emiliano Martínez staat morgenavond voor het eerst sinds de controversiële WK-wedstrijd tegen Nederland afgelopen december tegenover een Nederlands elftal. Hij speelt dan met zijn club Aston Villa de Conference League-wedstrijd tegen AZ.

Martínez speelde destijds een hoofdrol tijdens de wedstrijd tegen het Nederlands elftal door een heldenrol te spelen in de penaltyreeks. Ook hij kwam na de wedstrijd opdagen over bondscoach Louis van Gaaldie volgens hem vóór de wedstrijd kritisch was over Argentinië.

Woensdagavond tijdens de persconferentie in het AZ-stadion in Alkmaar zat hij toevallig recht tegenover een foto van Louis van Gaal. Dat bracht een glimlach op het gezicht van de wereldkampioen: “Ja, natuurlijk weet ik wie dat is, haha. Van Gaal. Hij is een topmanager. Ik ken hem vooral uit zijn tijd als manager van Manchester United. En ik weet dat hij hier de coach was van een Argentijnse doelman, Sergio Romero. Romero sprak altijd goed over hem.”

Over Nederland en Louis van Gaal

Tijdens de wedstrijd tegen het Nederlands elftal op het WK was het soms zwaar. Het regende gele kaarten en rellen, terwijl Lionel Messi na afloop ook de confrontatie zocht met Van Gaal. “Maar ik heb niets tegen Nederland. Ik hou zelfs van het Nederlandse voetbal. Nederland en Argentinië zijn gewoon twee grote rivalen in het mondiale voetbal. Net als Argentinië en Brazilië en ik heb echt heel veel Braziliaanse vrienden.”

Martínez vervolgt: “Op het WK was het wij tegen hen en op zo’n toernooi is het altijd een strijd. Dan zijn er alleen maar goede teams. We wisten van tevoren dat het oorlog zou worden, dat is het geworden. Voor mij “De wedstrijd van morgen tegen AZ is een gewone wedstrijd. Ik speel elke week wedstrijden onder hoge druk in de Premier League, maar wedstrijden in de Conference League zijn net zo belangrijk. Ook als ze in Nederland zijn.”

Voor de bekende manager van Aston Villa, Unai Emery, die vier keer de Europa League won en tevens coach was van Paris Saint-Germain, is de wedstrijd tegen AZ bijzonder. “Ik herinner me dat ik hier in 2012 met Valencia speelde en verloor. Dat zegt iets over deze club.”

Wedstrijdcentrum
Bekijk alle programma’s, resultaten en klassementen van de topcompetities in Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland, Engeland, België en Nederland in ons matchcentrum. Bekijk hieronder al onze podcasts en voetbalvideo’s.

Luister hier naar onze voetbalpodcastsBekijk hieronder onze nieuwste voetbalvideo’s

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *