Marino Pusic kan op zijn tweede werkdag als trainer Sjachtar niet stunten tegen Barcelona | Buitenlands voetbal

Amper een dag nadat hij Feyenoord verliet als assistent-trainer heeft Marino Pusic al zijn eerste serieuze klus als hoofdtrainer van Shakhtar Donetsk achter de rug. De ploeg van Pusic verloor met 2-1 in Estadio Olímpico.

Pusic was tot dinsdag de assistent van Arne Slot bij Feyenoord kreeg het aanbod om de Nederlander Patrick van Leeuwen op te volgen als hoofdtrainer van Shakhtar. “Ik werk met hem samen sinds de eerste dag dat ik hoofdtrainer werd. Sindsdien is er geen dag voorbijgegaan dat ik zijn steun en loyaliteit niet heb gevoeld”, zei Slot dinsdag tijdens de persconferentie over zijn band met Pusic.

Woensdag mocht de Kroaat meteen op eigen benen staan ​​voor een wedstrijd tegen FC Barcelona, ​​waar Frenkie de Jong nog afwezig is vanwege een enkelblessure. Zonder de Nederlandse middenvelder kwam Barça na 28 minuten op een 1-0-voorsprong via Ferran Torres, wiens doelpunt aanvankelijk werd afgekeurd. Volgens de grensrechter stond Fermin Lopez buitenspel toen hij werd aangespeeld en raakte daarna de lat, maar de videoscheidsrechter kwam tussenbeide en zag dat er geen sprake was van buitenspel. Als gevolg hiervan was de rebound van Torres geldig.

Barcelona stevig aan de leiding

Acht minuten later was het Lopez die met een hard schot de 2-0 maakte. Barcelona kreeg veel kansen om de voorsprong uit te breiden, maar het was Shakhtar die er via Georgiy Sudakov 2-1 van maakte. Het eerste schot op doel van de ploeg van Pusic was een voltreffer. In de zeventigste minuut dacht Barcelona de marge terug te kunnen brengen naar twee, maar de kopbal van Lopez werd afgekeurd. De stand bleef 2-1.

Door de overwinning komt Barcelona stevig aan de leiding in Groep H. De ploeg van Xavi gaat aan de leiding met 9 punten uit drie wedstrijden. Shakhtar blijft steken op 3 punten. De club uit Oekraïne won drie weken geleden met 2-3 van Royal Antwerp.