Arne Slot zag één van beste wedstrijden van Feyenoord onder zijn leiding: ‘Zeker in top 3′ | Nederlands voetbal

[ad_1]

Met filmpjeArne Slot denkt van wel Feyenoord tegen Lazio (3-1) speelde misschien wel de beste wedstrijd onder zijn leiding. “Deze wedstrijd staat zeker in de top 3”, aldus de trainer van de Rotterdammers. “Het eerste halfuur tegen Olympique Marseille speelden we ook heel goed. Maar we hebben het nu langer volgehouden.”

Feyenoord speelde tegen Lazio in een sfeervolle Kuip. “Na mijn eerste seizoen hier zijn we veertien spelers kwijtgeraakt”, aldus Slot. “Dat was afgelopen zomer niet het geval. Dat was ook een van de redenen dat ik hier wilde blijven. Ik zag perspectief en ben blij dat we al vroeg in het seizoen op een heel goed niveau staan. Alleen de laatste fase in deze wedstrijd was dat niet.” onze beste fase.”

Santiago Giménez scoorde tweemaal in zijn eerste wedstrijd in de Champions League. “Dat verbaast mij niets”, aldus Slot. “Dat klinkt misschien vreemd. Maar als we hem in positie zetten, schiet hij de ballen in het doel. Is hij een fenomeen? Ik geloof dat de supporters van Feyenoord dat al een tijdje denken.”

Feyenoord staat er halverwege de groepsfase uitstekend voor met zes punten. “Ook thuis moeten we Atlético verslaan. En we zijn er nog niet. Als we willen overleven in de Champions League, zullen we ook in onze uitwedstrijden tegen Lazio en Celtic een resultaat moeten boeken.”

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord – Lazio:

Slot benadrukte dat hij Bart Nieuwkoop bij rust niet verving omdat zijn rechtsback al een gele kaart had. “Hij kon niet verder. Ik wilde dat Geertruida en Hancko centraal in de verdediging zouden spelen. Daarom heb ik Marcos López meegenomen, ook al is hij linksbenig.”

Zerrouki over ‘droomavond’

Ramiz Zerrouki beleefde een droomavond met Feyenoord in de Champions League. De middenvelder speelde een prima wedstrijd en hielp zijn ploeg met een doelpunt aan de overwinning op Lazio. “Geweldig, die sfeer in het stadion. Ik heb er echt van genoten.”

“Dit was een prachtige avond, en ik kan zelf ook wel een doelpunt maken”, lachte Ramiz Zerrouki voor de camera van RTL 7. “Met deze sfeer, en op het hoogste niveau… Dit zijn avonden waar je van droomt. Wij Tegen Atlético Madrid speelden we ook goed, maar verloren we. Dit is voor ons een bevestiging dat we ook op dit niveau iets kunnen doen.”

De middenvelder bezorgde Feyenoord met zijn doelpunt een 2-0-voorsprong tegen de Italianen. “Deze kon ik in één keer raken en ik wist meteen dat hij zou blijven hangen”, analyseerde Zerrouki met een brede glimlach bij het zien van de beelden. Slot beloonde hem uiteindelijk met een publiekswissel.

Ramiz Zerrouki (l) en Santiago Giménez.
Ramiz Zerrouki (l) en Santiago Giménez. © Pim Ras Fotografie

“Eigenlijk wilde ik doorgaan, maar ik had wat vermoeidheid in mijn benen. Maar ja, dit is een fantastisch gevoel. Als ik speel, probeer ik altijd alles te geven voor het team. Ik zou graag meer willen spelen, maar uiteindelijk draait het allemaal om het team. Als ik de kans krijg, moet ik mezelf bewijzen. Dit was een mooie avond. Geweldig, die sfeer in het stadion. Ik heb er echt van genoten.”

Dankzij de overwinning op Lazio staat Feyenoord in ieder geval tijdelijk op de eerste plaats in groep E met zes punten. Lazio blijft steken op vier punten. Ook Celtic (0 punten) en Atlético Madrid (vier punten) treffen elkaar woensdagavond. Feyenoord speelt dinsdag 7 november de volgende wedstrijd in de Champions League. De Rotterdammers gaan dan op bezoek bij Lazio in Rome.

Debuut Bijlow en Gimenez

“Het was een hele mooie avond en de sfeer in het stadion was geweldig. Dat komt mede door ons, want we hebben goed voetbal laten zien”, aldus Feyenoord-doelman Justin Bijlow bij Ziggo Sport. Woensdag maakte hij zijn debuut in het Europese hoofdtoernooi.”

“Ik denk dat het besef nu pas komt. Voor de wedstrijd probeer je je daar een beetje van te isoleren, maar het is natuurlijk heerlijk dat je in de Champions League kunt spelen. Ik denk dat we goed voetbal hebben laten zien en met de juiste intensiteit hebben gevoetbald.”

Ook Santiago Gimenez maakte zijn eerste minuten in het miljoenenbal. De Mexicaan scoorde twee doelpunten tegen Lazio. “Voor mij scoort hij nooit op training”, lachte Bijlow. “Nee, hij is natuurlijk een fantastische spits. Hij heeft fantastische series en bewijst dat keer op keer. Ik hoop dat hij doorgaat tot het einde van het seizoen.”

“Dit is waar ik als kind van droomde”, zei Gimenez zelf. Ik had me altijd een avond als deze voorgesteld en God gaf mij dit. Het was een fantastische avond. Met het eerste doelpunt had ik wat geluk, mijn tweede was een echte spitsgoal. Daar moet je op dat moment zijn.”

Wedstrijdcentrum
• Rekening hier het volledige programma van de Champions League.

Champions League-programma


Stand Champions LeagueBekijk hier onze video’s over de Champions League

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *