Livestream zeehondenbassin Pieterburen is hit in Japan: ‘Het overvalt ons’ | Binnenland

[ad_1]

De geredde zeehonden die in het Zeehondencentrum Pieterburen worden verzorgd, trekken de aandacht in Japan. Waar voorheen slechts enkele liefhebbers de webcam bekeken, zijn het er nu duizenden.

Het begon toen een anonieme Japanse X-gebruiker een screenshot van de zeehonden deelde. De post werd meer dan vijftig miljoen keer bekeken. Al snel deelden mensen onderling de YouTube-link van Pieterburen. Het resultaat? Op een maandagochtend Kijken meer dan 10.000 mensen kijken naar de livestream. Zelfs ‘s nachts, als er niets te zien is op de webcam, zijn er kijkers. “Ik wil hier werken!” is een van de Japanstalige reacties.

Sindsdien is marketingmanager Marco Boshoven druk bezig. “Het overweldigt ons. We hebben het enorm druk.” Met een team van vier proberen ze alle vragen te beantwoorden en natuurlijk te vertalen naar het Japans.

Lees verder onder het bericht


“We merken dat ze dat laatste waarderen. Ze vinden het heel lief dat we in hun taal reageren. En natuurlijk waarderen ze beleefdheid in Japan.” De buitenlandse fans willen van alles weten. Wat voor vis de dieren eten, hoe ze heten en wanneer ze gevoerd worden.

Bovendien klikken ze massaal op de donatielink. Ongeveer vijf euro staat gelijk aan een portie vis voor de strompelende zeehonden. “Het geld is een druppel op een gloeiende plaat”, zegt Boshoven. “Maar het is wel heel welkom. Door het slechte weer hebben we veel minder toeristen gehad. Met de donaties kunnen we het verlies compenseren.”

Grote ogen

Wat vinden Japanners nou zo interessant aan zeehonden? Zijn het de grote ogen? Of de doelloze zwerfbewegingen? Japan heeft immers ook dolfinaria. Boshoven: “Maar geen livestream. En we zitten aan de andere kant van de wereld. Dat wekt wel interesse.”

Pieterburen ontdekte later dat ze in Japan een vergelijking maken met een enkel theeblad. De chabashira namelijk rechtop in een kopje gaat staan. Net als een zeehond die rechtop in het water ligt, met zijn snuit omhoog.

Maar vergis je niet, waarschuwt Boshoven. De zeehond is en blijft een roofdier. Hij staat bovenaan de voedselketen in de Waddenzee.

De zeehonden die vanuit Japan worden bekeken, zitten in de zogenaamde laatste fase. Dat wil zeggen dat ze bijna drie maanden in Pieterburen zijn geweest en zijn hersteld. Het centrum wil ze niet langer houden. De eerste twee kunnen waarschijnlijk volgend weekend worden vrijgelaten, gokt Boshoven.

Vreest hij een leeg buitenbad en dat er op de livestream niets te zien is? “We hebben net de geboortegolf van de gewone zeehond gehad. De grijze zeehonden zijn er in september en oktober. Het kan zijn dat het bad tussendoor leger raakt. Daarom kijken we of we meer webcams kunnen plaatsen.”

Opmerking is onderaan dit artikel te vinden. Alleen reacties met een voor-en achternaam worden geplaatst. We doen dit omdat we een debat willen met mensen die staan ​​voor wat ze zeggen, en dus ook hun naam toevoegen. Iedereen die nog zijn naam moet invullen, kan dat doen door rechtsboven op onze site op ‘Inloggen’ te klikken.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *