Man schiet zeker 22 mensen dood in Lewiston, VS

[ad_1]

Een schutter heeft een bloedbad aangericht in de Amerikaanse stad Lewiston. Volgens berichten in de Amerikaanse media kwamen bij de schietpartij op meerdere locaties 22 mensen om het leven. Tientallen anderen raakten gewond.

De slachtoffers vielen woensdagavond in een restaurant en een bowlingcentrum op verschillende plekken aan de rand van de stad. De politie heeft bewakingscamerabeelden vrijgegeven van de dader. Het gaat vermoedelijk om Robert Card, een 40-jarige schietinstructeur en reservist. Hij zou onlangs hebben aangegeven psychische problemen te hebben.

Op de beelden is te zien hoe een blanke man een gebouw binnenloopt met een pistool in de aanslag. Een deskundige vertelde aan nieuwszender CNN dat het om een ​​AR-15 semi-automatisch wapen gaat. Woensdag werd nog koortsachtig naar de dader gezocht.

Op een persconferentie zeiden de autoriteiten dat de auto van de man werd gevonden in de stad Lissabon, ongeveer dertien kilometer van Lewiston. Een woordvoerder kan het exacte aantal slachtoffers nog niet bevestigen. Een plaatselijk ziekenhuis zei dat het overspoeld werd met gewonden. Volgens Amerikaanse media nadert dat aantal de zestig. De autoriteiten zeiden dat ze gissen naar het motief van de schutter.

Lockdown

De politie vroeg iedereen om in lockdown te blijven terwijl de jacht op de dader werd gevoerd. Woensdagavond laat was er nog steeds geen spoor van hem te vinden. Lewiston heeft 36.000 inwoners en ligt in de staat Maine, ongeveer 200 kilometer ten noorden van de stad Boston. Ook de naburige stad Auburn werd uit voorzorg afgesloten.

Walging

Washington reageerde met afgrijzen op de fatale gebeurtenissen. Diverse politici betuigden hun medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers.

President Biden, die in de avonduren werd geïnformeerd over de ontwikkelingen, heeft federale hulp beloofd aan de gouverneur van Maine.

De VS zijn dit jaar al geconfronteerd met ruim vijfhonderd massaschietpartijen. Dit gebeurt als vier of meer mensen gedood en/of gewond raken. Wapengeweld doodt elk jaar tienduizenden mensen in Amerika. Het dodental door kogels staat dit jaar op ruim 35.000. Iets meer dan de helft hiervan betreft zelfmoorden.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *