Mark van Bommel evenaart negatief record in Champions League: ‘Geen excuus, maar de realiteit’ | Buitenlands voetbal

[ad_1]

Met samenvattingMark van Bommel heeft een negatief record in de Champions League geëvenaard door woensdagavond in groep H met Antwerp FC te verliezen van FC Porto: 1-4. Door de nederlaag is de Nederlander de trainer met de meeste wedstrijden in de Champions League zonder er één te winnen: twaalf.


Sport redactie


Hij staat nu op gelijke hoogte met Giorgos Donis (APOEL Nicosia) en Stanimir Stoilov (Levski Sofia en Astana). Van Bommel heeft nu alle drie de groepswedstrijden met Antwerp FC verloren. Hij verloor eerder met PSV (zes keer) en VfL Wolfsburg (drie keer).

Van Bommel realistisch na nieuwe ‘tap’
Trainer Mark van Bommel was realistisch na de derde nederlaag op rij voor Antwerp FC in de Champions League. “In de eerste helft hebben we het heel goed gedaan. We hebben de vrije man gevonden en veel druk gezet tegen een hele goede tegenstander. Je zag, net als in de eerste helft tegen Shakhtar, dat we heel goed kunnen voetballen”, aldus Van Bommel.

“Onze belangrijkste speler van de afgelopen maanden maakte toen een persoonlijke fout. Zij beslissen de wedstrijd vervolgens met enkele doelpunten op Champions League-niveau. Ze versnellen en vertragen op de juiste momenten. Ze kunnen allemaal een bal volgen en op slimme wijze een vrije trap uitlokken. We zijn er nog niet, maar dat is geen schande.”

Voor Van Bommel lijkt de derde plaats in de groep en daarmee een voortzetting in de Europa League het hoogst haalbare. “Het klopt dat we op papier onze twee makkelijkste thuiswedstrijden al hebben gespeeld en de uitslag is 0 punten”, aldus de Nederlandse coach. “Als club wilden we ons kwalificeren voor de Champions League. Maar het zijn enorme stappen die je zet. En dan bestaat het risico dat je zulke teken krijgt. Dit is de andere kant van succes. Dit is het hoogste niveau dat er is en daar moeten we naartoe. Maar voor ons is het de eerste keer. Dat is geen excuus, maar gewoon de realiteit.”

Antwerp FC kwam tegen FC Porto op voorsprong dankzij een doelpunt van Alhassan Yusuf, maar na rust scoorden de Portugezen vier keer. Evanilson (driemaal) en Stephen Eustáquio waren trefzeker. In dezelfde groep Koploper FC Barcelona versloeg eerder op de avond Shakhtar Donetsk met 2-1.

Mark van Bommel troost Anthony Valencia.
Mark van Bommel troost Anthony Valencia. © BELGA

Record voor Pepe

De Portugees Pepe van FC Porto is met 40 jaar en 241 dagen de oudste veldspeler in de Champions League geworden. De centrale verdediger passeerde de Italiaan Alessandro Costacurta (AC Milan) en de Schot David Weir (Rangers).

Tijdens zijn carrière won Pepe drie keer de Champions League met Real Madrid, in 2014, 2016 en 2017.

Wedstrijdcentrum
• Rekening hier het volledige programma van de Champions League.

Champions League-programma


Stand Champions LeagueBekijk hier onze video’s over de Champions League

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *