Vattenfall boekt minder winst door lagere elektriciteitsprijzen

[ad_1]

Vattenfall boekte van januari tot en met september een winst van ruim 4,7 miljard Zweedse kronen (398 miljoen euro). Dat was 72 procent minder dan in dezelfde maanden vorig jaar. De omzet steeg zelfs met 35 procent naar bijna 217 miljard kronen.

Als gevolg van de Russische inval in Oekraïne waren de prijzen voor onder meer elektriciteit vorig jaar veel hoger. Die oorlog en sancties tegen Rusland veroorzaakten een energiecrisis. De energieprijzen zijn inmiddels wat lager. Vattenfall, dat energie levert aan ongeveer 2 miljoen klanten in Nederland, meldt dat de stroomprijzen op haar markten met ongeveer 60 procent zijn gedaald vergeleken met de eerste negen maanden van vorig jaar.

De lagere elektriciteitsprijzen zorgen er ook voor dat Vattenfall minder verdiende met het leveren van windenergie. Het aanleggen van stadswarmte leverde de groep juist meer op. Het gecorrigeerde bedrijfsresultaat van deze unit presteerde beter, mede dankzij de forse prijsstijging in Nederland voor op het warmtenet aangesloten klanten.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *