Hoogbejaarde vrouw (83) moet cel in voor uitbuiting en mishandeling van huisslaaf | Binnenland

[ad_1]

Een oudere vrouw uit het Gelderse Ammerzoden moet mogelijk haar laatste jaren achter de tralies doorbrengen. Ze gaat 2,5 jaar de gevangenis in omdat zij en haar dochter in Kerkdriel een vrouw op gruwelijke wijze hebben uitgebuit en misbruikt.

Het slachtoffer werd een jaar lang als huisslaaf uitgebuit door moeder en dochter. Ze moest allerlei klusjes doen en kreeg lijfstraffen als ze niet goed werden gedaan. Deze werden onder meer uitgedeeld met een vleesvork en een stok. Uitgeput, uitgemergeld en met allerlei wonden en gebroken botten belandde ze in oktober 2020 op de intensive care, meer dood dan levend.

De dochter had het slachtoffer steeds meer gemanipuleerd en geïsoleerd van vrienden en familie via een verzonnen vriendengroep. Hoewel de oudere vrouw het slachtoffer niet zelf mishandelde, was zij er wel bij en moedigde haar dochter aan, zo blijkt uit audiofragmenten.

Dochter werd veroordeeld tot gevangenisstraf en tbs

De dochter werd door de rechtbank veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs. Haar moeder werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, maar ging in beroep. De rechtbank is van oordeel dat deze straf onvoldoende recht doet aan de ernstige feiten en het grove leed dat het slachtoffer is aangedaan.

Het feit dat de Ammerzodense vrouw hoogbejaard is en de laatste fase van haar leven in de gevangenis zit, weerhoudt de rechtbank er niet van om een ​​hogere gevangenisstraf op te leggen dan de rechtbank eerder deed. Hij veroordeelde de vrouw tot twee jaar gevangenisstraf. Twee weken geleden eiste de officier van justitie in de beroepszaak een gevangenisstraf van drie jaar. De rechtbank kwam halverwege: 2,5 jaar.

Naast de straf moet de vrouw 246.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.


Bekijk hier onze meest bekeken video’s[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *