Faillissement jeugdzorgstichting: in Sneek moeten zes jongeren op zoek naar een nieuw huis

[ad_1]

Stichting Jeugdzorg Leren, Werken en Leven (LWW) uit Sneker is failliet. Als gevolg hiervan moeten zeven jongvolwassenen op zoek naar een nieuw huis.

Stichting LWW heeft momenteel zes jongeren tussen de 17 en 25 jaar onder haar hoede. Zij wonen onder begeleiding in een monumentaal pand in het centrum van Sneker, schuin tegenover de Waterpoort.

“Ze kunnen er eerst gewoon even zitten”, zegt curator Jaap van der Meulen. De faillissementswet geeft hem de mogelijkheid om de woning nog drie maanden te behouden.

LWW is in 2019 gestart als burgerinitiatief van Ronald van der Wal, destijds eigenaar van een bestratingsbedrijf. Het project is in de problemen gekomen door de hoge huisvestingskosten. Er is een schuld van 192.000 euro.

Huur tekort

De gemeente Súdwest-Fryslân heeft lange tijd het huurtekort opgevangen. Dat veranderde toen begin dit jaar het zorgcontract voor LWW werd overgenomen door GGZ Alliade, zegt de curator. Alliade constateert dat de huur van zeven appartementen niet onder de Wmo valt.

Door het faillissement staan ​​twee jeugdcoaches en twee vrijwilligers op straat. “Maar de ambulante begeleiding die wij bieden gaat gewoon door”, zegt Jelke de Boer van GGZ Alliade.

“We helpen bijvoorbeeld met het zoeken naar werk en we helpen met de financiering, maar het is natuurlijk geen fijne situatie waar deze jongeren nu in zitten.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *