Thierry Baudet vlak voor lezing in Gent op zijn hoofd geslagen met een paraplu

[ad_1]

Thierry Baudet werd donderdag voor aanvang van een college aan de universiteit in het Belgische Gent met een paraplu op zijn hoofd geslagen. Uit beelden gedeeld door Belgische media het blijkt dat een man met een kap over zijn hoofd bij de ingang van een universiteitsgebouw op de leider van de FVD wachtte – en hem hard sloeg. De dader zou anti-Poetin- en antifascistische leuzen hebben geroepen.

Het is niet duidelijk in welke toestand Baudet verkeert: hij ging na het incident direct naar binnen en gaf alsnog zijn lezing. De politie heeft de dader op de grond gelegd en meegenomen. Er is nog niets bekend over de identiteit van de man die Baudet een klap gaf.

Volgens de krant Krant Baudet werd door een conservatieve studentenvereniging uitgenodigd naar Gent. Hij zou een lezing houden over “de ondergang van Europa”. Volgens de Belgische krant heeft de Universiteit Gent de lezing twee keer geweigerd omdat de veiligheid van Baudet niet gegarandeerd kon worden. De Raad van State van België bepaalde uiteindelijk dat de universiteit de lezing moest faciliteren, omdat de veiligheid van de politicus gegarandeerd kon worden.

De angst voor een gewelddadig incident leidde er donderdagavond toe dat in Gent een grote politiemacht werd ingezet om dit te voorkomen. Volgens Belgische media was er zelfs een waterkanon aanwezig om in te grijpen voor het geval de tegendemonstratie – die uiteindelijk weinig opleverde – uit de hand zou lopen. Baudet had een lijfwacht naast zich. Mensen die de straat van het universiteitsgebouw opkwamen, werden door de politie gefouilleerd.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *