Ajax’s winless run continues as they lose 2-0 to Brighton

De puntloze reeks van Ajax staat nu op acht wedstrijden. De Amsterdammers verloren donderdag van Brighton in de UEFA Europa League. Joao Pedro en Ansu Fati zorgden voor de doelpunten voor de thuisploeg.

Het was de eerste wedstrijd voor interim Ajax-manager Hedwiges Maduro. De oud-Ajacied-middenvelder was de assistent van Maurice Steijn, die afgelopen maandag werd ontslagen. Maduro voerde één wijziging door in de definitieve opstelling van Steijn tegen Utrecht. Steven Berghuis werd na een blessure fit genoeg geacht om terug te keren naar de ploeg; hij verving Kristian Hlynsson, die afgelopen weekend twee doelpunten maakte.

De eerste helft was saai. Ajax verdedigde resoluut, waarbij Brighton in de eerste helft 61% balbezit had. De eerste kans van de wedstrijd kwam na 35 minuten toen Kaoru Mitoma naar het midden afdreef en wat ruimte vond om een ​​pass te krijgen op spits Joao Pedro. De poging van de Braziliaanse spits werd gered door Ajax-doelman Diant Ramaj, die in de flank werd gezet als vervanger van de geblesseerde Jay Gorter.

Brighton kwam vlak voor rust op voorsprong. Mitoma vond weer ruimte in het midden en stuurde een schot richting doel, dat Ramaj redde. Maar Pedro stond klaar om de rebound binnen te werken.

Na 52 minuten stond het 2-0. Simon Adingra chipte een slimme pass naar Ansu Fati, de huurling van FC Barcelona, ​​die de bal in de verre hoek schoof en zo zijn vierde doelpunt voor de Seagulls binnenhaalde.

Eén keer in de wedstrijd was Ajax dicht bij een doelpunt, en dat gebeurde in de 57e minuut. Berghuis was tijdens de rust naar de vleugel verplaatst omdat Hlynsson tijdens de rust werd ingezet. De 31-jarige sneed vanaf die positie naar binnen voordat hij met een lage drive de paal raakte.

Dit was het laatste beetje opwinding van de wedstrijd, toen Brighton het grootste deel van de wedstrijd de bal rond het middenveld en de verdediging speelde, terwijl Ajax vooral achterover leunde en toekeek hoe het gebeurde.

Ajax staat met twee punten uit drie wedstrijden onderaan in groep B. Brighton heeft vier punten, samen met AEK Athene. Marseille leidt de groep met vijf. Voor Maduro wordt het er niet makkelijker op als ze zondag naar Eindhoven afreizen om het op te nemen tegen Eredivisie-koploper PSV.