Amazon voert verkopen verder op ondanks economische tegenwind

[ad_1]

Alles bij elkaar bedroegen de inkomsten in juli, augustus en september 143,1 miljard dollar. Dat was 13 procent meer dan een jaar eerder en ook meer dan gemiddelde analisten voor mogelijk hadden gehouden. Bovendien verdrievoudigde de nettowinst ruimschoots tot $9,9 miljard.

In de vergelijkbare periode vorig jaar had Amazon nog veel last van een dure dollar. De omzet buiten de thuismarkt, die bijvoorbeeld in euro’s werd behaald, daalde destijds omdat deze na omrekening minder dollars opleverde.

Dit jaar doet het bedrijf echter goede zaken. Dat zien beleggers ook. De aandelen van Amazon zijn dit jaar al met ruim 40 procent in waarde gestegen, deels dankzij de afnemende angst voor een recessie in de Verenigde Staten en de toezegging van CEO Andy Jassy om zich koste wat het kost te blijven concentreren op het vergroten van de winst.

Eerder dit jaar schrapte Amazon duizenden banen. Jassy zei toen dat het vanwege de onzekere economie nodig was om de organisatie nog verder te stroomlijnen en verder in de kosten te snijden.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *