Maandenlange celstraffen voor Ajaxsupporters vanwege rellen na wedstrijd tegen Feyenoord

[ad_1]

Drie Ajax-supporters zijn donderdag door de rechtbank in Amsterdam tot gevangenisstraf veroordeeld vanwege hun rol bij de rellen na de wedstrijd tegen Feyenoord eind september. Dat meldt persbureau ANP. Twee van hen kregen drie maanden gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk, en één kreeg vier maanden gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk. Ook mogen zij de komende twee jaar niet in of rond de Johan Cruijff ArenA verschijnen.

Nadat de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 24 september met de stand op 0-3 werd gestaakt, omdat er meerdere keren vuurwerk werd gegooid vanuit de fanatieke supporterssecties, ging het buiten het stadion compleet mis. Ajax-supporters confronteerden de politie en bestormden de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA.

De drie supporters, 21, 27 en 32 jaar oud, werden enkele weken na de bestorming gearresteerd, waarna ze in voorlopige hechtenis werden genomen. Na hun arrestatie bekenden zij dat zij de politie met stenen of andere voorwerpen hadden bekogeld. Ook zij spraken hun spijt uit en zeiden te hebben gehandeld uit frustratie over de sportieve en bestuurlijke malaise bij de gevallen Amsterdamse topclub.

De officier van justitie, die gevangenisstraffen tot zes maanden had geëist, zei tijdens de zitting dat het niet zo kan zijn “dat ouders met kinderen niet meer naar Ajax durven te gaan.” Eerder deze maand werden vijf andere Ajax-supporters veroordeeld voor hun rol bij de rellen. Ze kregen tot zestien dagen gevangenisstraf en een taakstraf van maximaal honderd uur.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *