Voetbalpodcast | ‘Als je Bergwijn nu ziet, dan was Sulejmani een koopje voor Ajax’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

Twee Nederlandse clubs speelden donderdag in de Europa- en Conference League. Zowel Ajax als AZ verloren. In de AD Voetbalpodcast bespreken Etienne Verhoeff en Sjoerd Mossou de Europese wedstrijden van beide ploegen en blikken vooruit op FC Twente-Feyenoord en PSV-Ajax.

“Er was een plan bij Ajax. Een herkenbaar plan. Het was een simpel plan: alles afsluiten en de ruimtes klein houden. Dat was verstandig. Er is geen andere keuze voor dit Ajax”, begint Mossou positief in de podcast de 2-0 nederlaag tegen Brighton. Maar hij was ook geschokt.

“We kunnen praten over de aankopen bij Ajax, maar Taylor en Bergwijn… hoe kan dat? Taylor is net als veel jonge spelers bij Ajax goed begonnen. Maar het is onvoorstelbaar dat hij al vier interlands heeft gespeeld en in een WK-selectie. Die jongen wordt er niet beter op. En Bergwijn: als je het zo bekijkt, is Sulejmani een koopje geweest.”

AZ was afgelopen seizoen goed in Europa. Dit jaar moet het vrezen voor een vroegtijdig einde in de Conference League de 1-4 nederlaag tegen Aston Villa. “Je moet concluderen dat AZ niet gegroeid is ten opzichte van vorig seizoen. Dit team is tien tot twintig procent minder dan vorig jaar.”

Naast deze onderwerpen komt ook Carlos Tévez aan bod.

Beluister nu de gehele AD Voetbalpodcast via AD.nl, de AD App of je favoriete podcastplatform.

Schema Eredivisie seizoen 2023-2024
kijk hier het volledige eredivisieprogramma voor het seizoen 2023-2024, inclusief alle resultaten. Kijk naar hier de ranglijst.

Luister hier naar al onze voetbalpodcastsBekijk hier alle video’s over het Nederlandse voetbal

Miniatuurvoetbalpodcast
Miniatuurvoetbalpodcast © AD-video

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *