Man die Tim Hofman ‘wilde vermoorden’ zit op psychiatrische afdeling gevangenis: ‘Kwetsbaar persoon’ | Binnenland

[ad_1]

De man die programmamaker Tim Hofman zou willen vermoorden, heeft zijn tas met het wapen ingeleverd bij de beveiliger en is weggelopen. “Er wordt een beeld geschetst alsof hij door de beveiliging is tegengehouden”, zegt zijn advocaat Emma Hoffman, die het ‘zeer onwenselijk’ noemt dat Tim Hofman via het Openbaar Ministerie al toegang heeft gekregen tot delen van het strafdossier.

“Voordat de zaak goed is onderzocht, worden er ongerechtvaardigde conclusies getrokken en in dit geval direct in de media gegooid”, zegt Hoffman, verwijzend naar de uitzending van Tim Hofman van 19 oktober in zijn eigen programma Boos, waarin hij vertelt wat hij in het bestand heeft gelezen.

Zo is de conclusie dat de bewaker de tas van de verdachte heeft meegenomen anders, zegt Hoffman. “Mijn cliënt heeft de tas zelf afgeleverd. Hij zei tegen de beveiliger: ‘Ik zoek Tim Hofman, ik heb een pistool bij me in een tas, ik geef je mijn tas, ik ga je geen pijn doen’.”

Psychiatrische afdeling van de gevangenis

Volgens Emma Hoffman is de verdachte een kwetsbaar persoon die momenteel vastzit op de psychiatrische afdeling van ‘een gevangenis in Nederland’, maar ze wil niet zeggen welke. De man wordt psychologisch onderzocht om te zien wat er met hem aan de hand is. Intussen wordt hij vastgehouden op verdenking van het ondernemen van voorbereidingshandelingen voor een moord.

De 41-jarige man uit Breda kwam op 6 september ‘s avonds naar het BNNVara-gebouw in Hilversum, nadat hij er ‘s middags al was geweest. Hofman was ‘s middags ook in het pand, maar de beveiliger vertrouwde de man niet toen hij naar de presentator vroeg en vertelde de bezoeker daarom dat hij er niet was. Toen de man ‘s avonds terugkwam, was Hofman niet meer aanwezig. De beveiliger vertrouwde het (opnieuw) niet en belde de politie. Niet veel later werd de man gearresteerd.

Volgens Emma Hoffman was er geen sprake van dat hij door het gebouw liep of bedreigend was. Hij vroeg naar Tim Hofman en leverde zijn tas in toen hij hoorde dat Hofman er niet was. Vervolgens vertrok hij en de bewaker belde de politie. In de tas zaten wel een mes en een vuurwapen, waarvan “onderzoek nog moet uitwijzen of het echt was”, aldus de advocaat. Ze bevestigt wel dat er twee wapens waren.

‘Geen strafblad, kwetsbaar persoon’

Hoffman zegt dat de verdachte psychische problemen had, maar dat hij geen geschiedenis heeft van behandeling voor psychische problemen. Hij heeft ook geen strafblad en herinnert zich wel wat er is gebeurd. Tim Hofman zei in zijn uitzending van 19 oktober dat hij in het dossier las dat de man last heeft van ‘geestelijke problemen’. De man heeft naar verluidt een hekel aan ‘woke’ en ‘linkse ideeën’, zo maakte de presentator bekend.

Over dat laatste wil advocaat Hoffman niets zeggen. Ook niet over de vraag wat haar cliënt zou hebben gedaan als hij oog in oog met Tim Hofman had gestaan.

De zaak komt op 20 december voor het eerst voor de rechter tijdens een pro forma zitting.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *