Dan weer 50 gijzelaars vrij, dan weer 50 dood… Familie van ontvoerde Ofir: ‘We zijn in shock door het nieuws’ | Israël en Hamas in oorlog

[ad_1]

“Het nieuws dat we horen baart ons natuurlijk grote zorgen”, zegt Yael, de tante van Ofir. “Ik en voor zover wij weten zijn de families van alle gijzelaars in zeer ernstige shock. Onverantwoordelijke media publiceren niet-bevestigde informatie. We bevinden ons nog steeds in een voortdurende nachtmerrie. In de tussentijd hebben we geen idee of er enige vooruitgang is geboekt in de onderhandelingen. En eigenlijk hoeven wij dat niet te weten, het moet vertrouwelijk gebeuren. Wij hebben dagelijks contact met de Nederlandse autoriteiten en hebben het gevoel dat zij met ons meeleven en er alles aan doen om Ofir thuis te krijgen. We bidden elke dag om een ​​teken van leven van Ofir.”

Ofir Engel werd op 7 oktober ontvoerd uit kibboets Be’eri waar hij op bezoek was bij een vriend. Hij was toen nog 17 jaar oud. De jongen heeft een deels Nederlands gezin, maar heeft er via een noodprocedure zelf een gekregen Nederlands paspoort. Die procedure liep al, maar werd versneld omdat de kans op vrijlating groter is voor gijzelaars met een ander paspoort dan een Israëlisch paspoort.

Ofirs familie vraagt ​​regelmatig aandacht voor zijn situatie. Afgelopen weekend hadden ze premier Rutte op bezoek. Nu hebben ze een video uitgebracht (zie hieronder) om de aandacht te vestigen op zijn situatie.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *