Man who attacked Baudet released from custody, will be prosecuted

[ad_1]

De man die donderdagavond Thierry Baudet met een paraplu op het hoofd sloeg aan de Universiteit Gent is vrijgelaten. Hij zal worden vervolgd wegens “opzettelijke mishandeling en verwondingen”, vertelde een politiewoordvoerder in de Belgische stad NOS.

Baudet was op de universiteit om een ​​lezing te geven aan een extreemrechtse studentenorganisatie. De politie arresteerde de man direct nadat hij Baudet had aangevallen en hield hem vast tot “lang na de lezing”, aldus de woordvoerder.

Volgens de politie is de verdachte een Oekraïner van begin dertig die in België woont. Hij heeft geen eerder contact gehad met de autoriteiten.

In een video van het incident is de man te horen terwijl hij anti-Russische verklaringen schreeuwt. ‘Nee tegen fascisme, nee tegen Poetinisme’, riep hij tegen Baudet, van wie bekend is dat hij Rusland verdedigt in het onderzoek naar onder meer het neerhalen van vlucht MH17.

Baudet hield na de aanval zijn lezing. Hij zei dat het onder de gegeven omstandigheden goed met hem ging en gaf de schuld aan “een enorme demoniseringscampagne” voor het incident. Verschillende Nederlandse politici hekelden het geweld tegen hem.[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *