Nieuw nummer van The Beatles komt uit op 2 november

[ad_1]

The Beatles brengen voor het eerst sinds jaren nieuwe muziek uit. De aftelklok op de website van de band heeft inderdaad afgeteld naar de aankondiging van een nieuw nummer.

Het nieuwe liedje Nu en dan verschijnt op donderdag 2 november.

Het nummer uit 1978 wordt “het laatste Beatles-nummer” genoemd en is geschreven en gezongen door wijlen John Lennon. George Harrison, eveneens overleden, Paul McCartney en Ringo Starr droegen ook bij. De laatste twee voltooiden de track ruim veertig jaar later. Eerder dit jaar werd bekend dat McCartney de studio in was gegaan om met behulp van AI een oude demo van The Beatles af te maken.

Nu en dan wordt op vinyl uitgebracht met het eerste nummer van The Beatles, Hou van mij, doe uit 1962. In een begeleidende video vertellen onder meer McCartney en Starr, maar ook Lennons zoon Sean, hoe de release van het nummer tot stand kwam. Op 1 november verschijnt een korte documentaire over het laatste Beatles-nummer.

Er werd ook naar de aankondiging van de groep verwezen op verschillende iconische Beatles-locaties in Liverpool. Zo werden naast Strawberry Field en een Penny Lane-verkeersbord projecties getoond van een wit-oranje cassettebandje, dat ook als wachtscherm op de website van de bekende band te zien was. De laatste keer dat er nieuw materiaal van The Beatles werd uitgebracht was in de jaren negentig.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *