Satellietbeelden tonen immense vernieling na drie weken Israëlische bombardementen | Buitenland

[ad_1]

GAZA VOOR EN NAHet conflict tussen Israël en Palestina, dat nu al bijna drie weken aan de gang is, laat een immens spoor van vernietiging achter. Nieuwe satellietbeelden tonen de enorme verwoesting in de Gazastrook als gevolg van Israëlische bombardementen. Hele dorpen en steden zijn van de kaart geveegd.


Buitenlandse redactie


Israël wil de Palestijnse terreurorganisatie Hamas, die de Gazastrook controleert, uitschakelen uit wraak voor de verrassingsaanval van 7 oktober. Minstens 1.400 Israëli’s werden gedood en tweehonderd anderen werden gegijzeld. Israël heeft al talloze bombardementen op Gaza uitgevoerd, waarbij ruim zevenduizend mensen omkwamen, waaronder vooral burgers.

Al-Atatra, een wijk in het noorden van de Gazastrook, in mei 2023 en in oktober 2023.
Al-Atatra, een wijk in het noorden van de Gazastrook, in mei 2023 en in oktober 2023. © via REUTERS

Materiële tol

Niet alleen de menselijke tol, maar ook de materiële tol is groot. Dat blijkt uit nieuwe satellietbeelden van de Amerikaanse bedrijven Maxar Technologies en Planet Labs. Op de foto’s is te zien hoe verschillende dorpen en steden in Gaza volledig zijn gebombardeerd.

In de stad Beit Hanoun, dicht bij de noordgrens met Israël, zijn de meeste gebouwen met de grond gelijk gemaakt. Binnen enkele dagen na het begin van het conflict meldden de Israëlische autoriteiten dat ze de stad, het zogenaamde ‘centrum van Hamas’, maar liefst 120 keer hadden aangevallen.

Beit Hanoun in mei 2023 en in oktober 2023:

Foto’s uit Al Karameh, een stad ten noorden van Gaza-stad, laten zien dat verschillende woongebouwen worden verwoest.

Al Karameh in mei 2023 en in oktober 2023:De bombardementen veroorzaakten ook grote schade in Al-Atatra, een wijk in de noordelijke stad Beit Lahiya.

Al-Atatra in mei 2023 en in oktober 2023:In Al-Zahra, ten zuiden van Gaza-stad, zou Israël de afgelopen week ruim twintig gebouwen met raketten hebben gebombardeerd.

Al-Zahra op 15 oktober 2023 en op 22 oktober 2023:De Gazastrook is een van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld, met een oppervlakte van 365 vierkante kilometer en ongeveer twee miljoen inwoners. Het Israëlische leger adviseert alle inwoners van Gaza het gebied te verlaten. Volgens de Verenigde Naties zijn sinds het begin van het conflict zeker 1,4 miljoen Palestijnen gevlucht.

Bekijk hier onze video’s over de oorlog tussen Israël en Hamas:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *