Jake Paul na eerste officiële meters van vriendin Leerdam: ‘Ik had kippenvel, ze deed het geweldig’ | Sport

[ad_1]

Een speciale gast vandaag in Thialf. YouTube-bokser Jake Paul kwam kijken naar zijn vriendin Jutta Leerdam tijdens het WK-kwalificatietoernooi. “Ik zal mijn best doen om deze winter geen Jutta-wedstrijd te missen.”

Hij is al vaker in Thialf geweest voor training, maar nog nooit tijdens een officiële wedstrijd. En met al die duizenden mensen op de tribunes leek Jake Paul behoorlijk onder de indruk. “Het is echt gaaf om hier te zijn en de hele stad uit te zien komen voor deze wedstrijd. Ik had echt kippenvel en adrenaline. Zo gaaf om Jutta nu in actie te zien en ze deed het meteen geweldig”, zei de Amerikaanse na de eerste 500 meter. waarin Leerdam de tweede tijd klokte achter Femke Kok in een duel met Marrit Fledderus: 37.53 om 37.24. “Ik had precies dat tijdstip voor de race voorspeld”, zei Paul met een trots gezicht. “Ik schatte 37,5 en dat is wat ze reed.”

Nog niet zo lang geleden was schaatsen een totaal onbekende sport voor de Amerikaanse boksster die een enorm leger aan volgers heeft op sociale media. Maar na een spoedcursus van zijn vriendin weet hij er na een paar maanden daten meer van dan de meeste Amerikanen. “Het is een geweldige sport, met zoveel talent. Het vereist vaardigheden, precisie, om goed te zijn. Ik heb het zelf geprobeerd, maar het was slecht. Echt, ik kan zelf niet schaatsen. Maar Jutta leert me allerlei dingen over de sport , en het maakt het zo leuk dat ik het schaatsen steeds beter leer kennen, ook van achter de schermen.”

Paul wil vaker langskomen

En dat zal deze winter alleen maar toenemen, want Paul is van plan er vaker te komen, zoals Leerdam eerder aankondigde. “Ik zal zoveel mogelijk wedstrijden van Jutta bijwonen, dat is het plan. Ook de grote kampioenschappen”, vertelt Paul, die, geflankeerd door twee lijfwachten in Heerenveen, comfortabel met zijn neus op het ijs, naast de ouders van Leerdam, de races kan bekijken. Zo nu en dan willen mensen met hem op de foto, maar er ontstaat zeker geen chaos. “Natuurlijk heb ik mijn eigen gevechten waar ik mee te maken krijg, maar ik zal mijn best doen om geen enkele race van haar te missen.”[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *