Wereldster Jake Paul zit in Thialf op de tribune en wil geen wedstrijd van vriendin Jutta Leerdam missen. ‘Superschattig’, vindt zij

[ad_1]

Wereldster, bokser en YouTuber Jake Paul laat geen enkele kans voorbijgaan om zijn schaatsvriendin Jutta Leerdam in actie te zien. Daarom stond hij zaterdag op de tribune in Thialf in Heerenveen.

Paul, die dankzij Leerdam een ​​compleet nieuwe sport heeft ontdekt, was verbaasd. De Amerikaan met volgers over de hele wereld was niet bang om handtekeningen uit te delen en op de foto te gaan in het bijzijn van twee lijfwachten op de tribunes. “Ik had echt kippenvel en adrenaline. Zo gaaf om Jutta nu in actie te zien en ze deed het meteen geweldig”, aldus Paul na het optreden van Leerdam op de 500 meter tijdens het kwalificatietoernooi. Daar eindigde de schaatsster van Jumbo-Visma uiteindelijk als tweede achter Femke Kok van Team Reggeborgh.

Paul is van plan de wedstrijd van zijn vriendin deze winter niet te missen. Hij organiseerde zelfs zijn trainingskamp in Nederland ter voorbereiding op een bokswedstrijd om zo dicht mogelijk bij zijn geliefde te zijn. Hij vestigde zich hier met sparringpartners en trainers. “Natuurlijk heeft hij een eigen carrière, maar hij vindt het allemaal superleuk en interessant. Hij is zo enthousiast en komt me graag overal aanmoedigen. Dat is superleuk”, aldus Leerdam. Pauls tweede naam is volgens haar niet voor niets Poging .

Femke Kok snelste in 37,24 seconden

Femke Kok zette met 37,24 de snelste tijd neer in de WK-kwalificatie op de 500 meter. De wereldkampioen bleef concurrente Jutta Leerdam (37,53) en Naomi Verkerk (37,63) voor. Dione Voskamp (37,70) en Marrit Fledderus (37,76) kwalificeerden zich eveneens voor de eerste twee World Cups met respectievelijk de vierde en vijfde tijd. Michelle de Jong miste met een score van 38,23 nipt een startbewijs.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *