FIFA schorst voormalig Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales voor drie jaar na kus aan Jennifer Hermoso | Buitenlands voetbal

[ad_1]

De tuchtcommissie van de FIFA heeft Luis Rubiales, de onlangs aftredende president van Spanje, een zware straf opgelegd. Rubiales is de komende drie jaar uitgesloten van voetbalgerelateerde activiteiten op nationaal en internationaal niveau. Rubiales kwam in augustus onder vuur te liggen nadat hij Jennifer Hermoso kuste na de overwinning van de Spaanse WK-finale.

Na de WK-finale tussen Spanje en Engeland kuste Rubiales Hermoso op de lippen, die later zei hier niet mee akkoord te gaan. Rubiales ontkende zich schuldig te hebben gemaakt aan seksuele intimidatie, maar de druk op de verenigingsvoorzitter nam toe. Nadat de FIFA hem eerder negentig dagen schorste en hij uiteindelijk op 10 september aftrad, vaardigde de voetbalbond maandag een straf uit.

‘In overeenstemming met de relevante bepalingen van het tuchtwetboek van de FIFA heeft hij tien dagen de tijd om een ​​met redenen omkleed besluit aan te vragen, dat desgevraagd op legal.fifa.com zal worden gepubliceerd. Tegen de beslissing kan beroep worden aangetekend bij de FIFA-beroepscommissie”, schrijft de FIFA.

Weigeren ontslag te nemen

Spaanse spelers besloten het nationale team te boycotten toen bleek dat Rubiales weigerde af te treden als voorzitter van de federatie. “Ik zal vechten tot het einde” zei Rubiales verschillende keren. Uiteindelijk heeft Hermoso officieel aangifte gedaan. De Spaanse aanklager eiste er een contact- en gebiedsverbod voor de president.

Ook Rubiales, die tevens vice-president van de UEFA was, kwam onder vuur te liggen nadat hij een obsceen gebaar maakte op de tribune. De voorzitter van de bond greep zijn kruis op de tribune vast na de WK-finalewinst tegen Engeland. Naast hem stonden de koningin van Spanje en haar dochter.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *