FIFA legt voormalig Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales straf op na kus aan Jennifer Hermoso | Sport

[ad_1]

De tuchtcommissie van de FIFA heeft Luis Rubiales, de onlangs aftredende president van Spanje, een straf opgelegd voor de controversiële kus na de WK-finale. Rubiales is de komende drie jaar uitgesloten van voetbalgerelateerde activiteiten op nationaal en internationaal niveau. De Spanjaard gaat in beroep tegen de sanctie.

Rubiales kwam in augustus onder vuur te liggen nadat hij Jennifer Hermoso op de lippen kuste. Na de WK-finale tussen Spanje en Engeland kuste Rubiales de Spaanse middenvelder, die later zei dat hij daar niet mee had ingestemd. Rubiales ontkende zich schuldig te hebben gemaakt aan seksuele intimidatie, maar de druk op de verenigingsvoorzitter nam toe. Nadat de FIFA hem eerder negentig dagen had geschorst en hij uiteindelijk op 10 september aftrad, vaardigde de voetbalbond maandag een straf uit.

‘In overeenstemming met de relevante bepalingen van het tuchtwetboek van de FIFA heeft hij tien dagen de tijd om een ​​met redenen omkleed besluit aan te vragen, dat desgevraagd op legal.fifa.com zal worden gepubliceerd. Tegen de beslissing kan beroep worden aangetekend bij de FIFA-beroepscommissie”, schrijft de FIFA.

Rubiales zal dat ook doen. “Ik zal deze zaak voorleggen aan het hoogste gerechtshof om ervoor te zorgen dat er gerechtigheid is en dat de waarheid aan het licht komt”, schreef hij op X.


Weigeren ontslag te nemen

Spaanse spelers beslisten geen actie meer ondernemen voor de nationale ploeg toen bleek dat Rubiales weigerde af te treden als voorzitter van de federatie. “Ik zal vechten tot het einde” zei Rubiales verschillende keren. Uiteindelijk heeft Hermoso officieel aangifte gedaan, alhoewel Rubiales zich alsnog verontschuldigde en het stof liet liggen. De Spaanse aanklager eiste er een contact- en gebiedsverbod voor de president.

Ook Rubiales, die tevens vice-president van de UEFA was, kwam onder vuur te liggen nadat hij een obsceen gebaar maakte op de tribune. De voorzitter van de bond greep zijn kruis op de tribune vast na de WK-finalewinst tegen Engeland. Naast hem stonden de koningin van Spanje en haar dochter.

Bekijk hier het moment waarop de Rubiales Hermoso op de mond kust:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *