Jongen (9) in kritieke toestand na onwelwording in zwembad Vitaloo in Bolsward

[ad_1]

Een negenjarige jongen uit Bolsward ligt in kritieke toestand in het UMCG nadat hij onwel werd tijdens een zwemles in zwembad Vitaloo in Bolsward. Dat heeft de gemeente Súdwest-Fryslân bekendgemaakt.

De hulpdiensten kregen dinsdag aan het eind van de middag een melding van een medische noodsituatie in het Vitaloo-zwembad, dat sinds 2021 in beheer is bij de gemeente. De jongen is per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Groningen gebracht.

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat het incident plaatsvond tijdens zwemlessen in het binnenzwembad aan de Badweg in Bolsward. “Het valt nog te bezien wat er is gebeurd, maar alles wijst erop dat het niet goed gaat.”

Het personeel en de bezoekers van het zwembad waren erg geschrokken. “We hebben van de hulpdiensten gehoord dat het personeel adequaat heeft gehandeld. Ze deden wat in hun macht lag. We kunnen alleen maar hopen dat het goed komt.”

Geen onderzoek

De politie was aanwezig om ondersteuning te bieden aan het Mobiel Medisch Team (MMT). Agenten hebben geen politieonderzoek ingesteld omdat er volgens een woordvoerder geen misdrijf is gepleegd.

Dinsdag was het zwembad de rest van de dag gesloten.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *