Trade union FNV announces work stoppages in timber trade

[ad_1]

Vakbond FNV roept werknemers in de houtsector op om de komende week voor een bepaalde periode gedeeltelijk te stoppen. Hiermee wil de vakbond haar eisen voor een nieuwe cao onderstrepen. Maandag staan ​​de eerste werkstops gepland bij verschillende winkels van Jongeneel en PontMeyer in Den Bosch, Eindhoven, Oss en Tilburg.

“De komende periode zullen er op veel andere plekken in het land acties plaatsvinden”, maakte FNV-actiecoördinator Dennis Vereggen meteen bekend. “En dit totdat aan onze gerechtvaardigde cao-eisen is voldaan.”

Eerder stelde de vakbond een ultimatum aan werkgeversvereniging VVNH, dat werd afgewezen. “Vanaf nu laten we de VVNH zien dat het onze leden menen. We gaan starten met een aantal houthandelsbedrijven in Noord-Brabant”, aldus Vereggen. Hij eist onder meer een structurele loonsverhoging van gemiddeld 10 procent voor alle werknemers.

Het is echter nog niet duidelijk hoeveel mensen aan de acties zullen deelnemen. Volgens de FNV werken er ongeveer 6.000 mensen in de houthandel. In totaal zijn circa 220 groothandelsbedrijven aangesloten bij de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtbedrijven (VVNH). De organisatie was zondag niet bereikbaar voor commentaar.[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *