Belgische leerkracht verliest controle en geeft leerling klap op het hoofd: ‘Als ik nog één keer iets hoor, krijg je klappen’ | Buitenland

[ad_1]

Beelden van een leraar die een 14-jarig meisje op het hoofd slaat, hebben in België voor opschudding gezorgd. In een video die op sociale media circuleert, is te zien hoe de leraar de leerling slaat tijdens een busreis. Beiden zijn verbonden aan de middelbare school Sint-Michiel in Leopoldsburg. De wetenschapsleraar is inmiddels geschorst en de school start een strafrechtelijke procedure.


Leen De Bleser


,,Zwijg! Keer om! Je houdt nu je mond! Als ik weer iets hoor, word je geslagen! Het gaat om schokkende beelden die sinds vrijdagavond op sociale media circuleren. De jonge mannelijke leraar van de middelbare school Sint-Michiel geeft het 14-jarige meisje een klap op het achterhoofd na een ernstige woordenwisseling. Een medestudent kon het incident afgelopen vrijdagavond filmen.

“Voor alle duidelijkheid: dit gebeurde niet tijdens een schoolreisje”, zegt schooldirecteur Davy Mellemans Het laatste nieuws. “Maar het is wel zo dat het om een ​​van onze docenten en een leerling van onze school gaat en daarom kunnen we er onmogelijk omheen. Het was een uitstapje van ‘Natuur en Wetenschap’, een lokale organisatie die ook flyers uitdeelt aan onze De docent kwam mee als vrijwillig begeleider.”

Inactief

De groep was op weg naar huis toen het incident plaatsvond. “Wij zijn geschrokken van de beelden”, zegt Mellemans. “We weten niet precies wat er is gebeurd. Maar de docent is geschorst. Wij willen weten wat daar is gebeurd en starten daarom maandag een strafrechtelijke procedure. Op termijn zal er een passend gevolg aan dit incident volgen. Dit kan variëren van een waarschuwing tot ontslag.”

Volgens de directeur heeft de school ook al contact opgenomen met de leraar uit de video: “Hij zei ook dat hij erg boos was over het feit dat hij de controle zo erg kwijt was.” Ook de lokale politie Kempenland is een onderzoek gestart.

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. © Thinkstock

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *