Airbnb making a comeback in Amsterdam: Holiday rentals doubled

[ad_1]

Airbnb maakt een comeback in Amsterdam. Het aantal vakantiewoningen in de Nederlandse hoofdstad is sinds het dieptepunt van de coronaviruspandemie meer dan verdubbeld. BNR rapporten op basis van cijfers van de gemeente Amsterdam en data-analist AirDNA.

Airbnb adverteerde eind september met 7.831 vakantiewoningen in Amsterdam, vergeleken met minder dan 3.000 midden in de pandemie in 2021. Dit aantal ligt nog steeds ver onder het niveau van vóór de pandemie, toen Airbnb volgens schattingen ongeveer 14.000 vakantiewoningen in Amsterdam had. van data-analist AirDNA.

Volgens AirDNA zijn de gemiddelde prijzen voor een Airbnb-huur het afgelopen jaar ook gestegen. Een overnachting in Amsterdam kost dit jaar gemiddeld 241 euro, 22 procent hoger dan in 2022.

De huurwoningen van Airbnb in Amsterdam staan ​​de afgelopen jaren zwaar onder druk. De pandemie brengt een zware klap toe aan het internationale toerisme en de gemeente Amsterdam heeft verschillende maatregelen genomen om het toerisme en de vakantieverhuur terug te dringen. Zo moeten mensen die hun woning verhuren via platforms als Airbnb zich nu inschrijven bij de gemeente en mogen zij hun woning slechts 30 dagen per jaar verhuren. De registratieplicht was bijzonder effectief: Airbnb verwijderde bij de introductie in 2021 13.000 advertenties op één dag, zegt een woordvoerder van de gemeente tegen BNR.

Amsterdam is veruit de grootste markt voor vakantiewoningen in Nederland. Maar de herstellende trend is ook zichtbaar in andere grote steden. Volgens AirDNA is het aantal Airbnb-verhuur in Rotterdam, Den Haag en Utrecht met tussen de 50 en 70 procent gestegen sinds februari vorig jaar, toen de laatste corona-gerelateerde beperkingen verdwenen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *