Omgeslagen vissersbootje in Volkerak gevonden op 8 meter diepte | Binnenland

[ad_1]

De boot die dinsdagmiddag kapseisde op het Volkerak, vlak over de Zeeuwse grens, is donderdag uit het water gehaald. Bergingsbedrijf BST Dintelsas heeft de aluminium boot op 8 meter diepte van de bodem getild.

Bergingskraanschip Volharding heeft onder toezicht van politie en Rijkswaterstaat de boot aan boord getild. Er lagen nog wat spullen op het dek, zoals hengels. Wat er dinsdagmiddag precies op het water is gebeurd en waarom het schip kapseisde, is nog niet duidelijk. De boot wordt onderzocht door een forensisch team van de politie.

Dinsdagmiddag waren er vier Duitse mannen op het schip. Drie van de slachtoffers, mannen van 61, 62 en 65 jaar, overleefden het incident niet. Woensdagavond werd het derde en laatste lichaam gevonden en uit het water gehaald. Eén drenkeling werd dinsdag gered; lichamelijk was hij in orde, maar hij was in shock door de gebeurtenissen.

Populaire vislocatie

De Volkerak is internationaal populair bij vissers. Maar het ruige water kan ook levensbedreigend zijn. Het Volkerak, met 180.000 vaarbewegingen per jaar, is ter plaatse van het ongeval twee kilometer breed. Dinsdag was het winderig en regenachtig. Er zijn geen duidelijke regels over bij welke weersomstandigheden je niet meer het water in mag, zegt Wietse van Alten van Sportvisserij Zuidwest Nederland. “Er staan ​​geen bordjes langs de kant. Wij waarschuwen niet, dat laten wij liever aan het KNMI over. Het heeft met ervaring te maken.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *