Petitie tegen ‘extra bierbelasting’ 20.000 keer ondertekend

[ad_1]

Op Prinsjesdag presenteerde het aftredende kabinet het voorstel voor een extra accijnsverhoging als onderdeel van het Belastingplan 2024. Het gaat om een ​​accijnsverhoging met 16,2 procent.

“Maar dat is niet het hele verhaal”, benadrukt directeur Meint Waterlander van Nederlandse Brouwers. Eerder werd al besloten dat er een nieuw systeem voor de bieraccijns komt, waarbij ook rekening wordt gehouden met de hoeveelheid alcohol die er precies in bier zit. Een glas tripel op een terras zou door de optelsom van veranderingen zo’n 30 cent duurder kunnen worden, rekent Waterlander voor.

Duurzaamheid van brouwerijen

Volgens CRAFT, dat ruim 170 onafhankelijke brouwers in Nederland vertegenwoordigt, treft de stijging de sector hard. “Het is heel triest om te constateren dat de regering wel over de sociale zekerheid praat, maar dat datzelfde kabinet geen oog heeft voor de sociale zekerheid van brouwerijen”, zegt CRAFT-voorzitter Jos Oostendorp. ‘Nu veel brouwerijen grote moeite hebben om het hoofd boven water te houden, vrees ik dat de forse verhoging van de accijnzen per 1 januari voor veel brouwerijen de genadeslag kan zijn.’

De branche wil op 17 oktober de petitie ‘Voorkom extra bierbelasting’ aan de Tweede Kamer aanbieden. De brouwers verwachten dat er de komende dagen nog meer handtekeningen bijkomen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *