Management festival ontslagen na steekpartij die Jimmy (21) leven kostte | Binnenland

[ad_1]

ID&T, dat een belang heeft in festivalorganisator Apenkooi, heeft het management van laatstgenoemde ontslagen. Het ontslag houdt verband met de uitkomsten van een onderzoek naar de gebeurtenissen op het festival Solid Grooves waarbij de 21-jarige Jimmy Schepers werd doodgestoken. De organisatie verkocht veel te veel kaartjes voor het feest.

Volgens ID&T zijn er ‘ernstige tekortkomingen geconstateerd’ in de organisatie van het festival. “De organisatie blijkt niet te hebben voldaan aan de vergunningsvoorwaarden voor het evenement, onder meer door aanzienlijk meer kaartjes te verkopen dan was toegestaan”, schrijft ID&T.

Volgens ID&T is ‘nieuw leiderschap nodig om de noodzakelijke verbeteringen door te voeren en te voldoen aan de hoge eisen die gelden bij het organiseren van evenementen’. Het bedrijf wil verder geen commentaar geven. Dat zou het als ‘ongepast’ beschouwen.

Valse crewbands

Verschillende bronnen bevestigen het tegendeel Het Parool dat bij de ingang bijna 7.500 kaartjes werden gescand, terwijl er voor 5.000 personen een vergunning was. Daarbovenop kwamen de mensen die op de gastenlijst stonden en de mensen die zonder kaartje binnenkwamen. Het is nog onduidelijk waarom de organisator meer tickets verkocht. Net als het aantal mensen op de gastenlijst.

Ook werd de organisatie van het festival die dag geconfronteerd met mensen die het terrein betreden met valse crewpolsbandjes, mensen die over de hekken wilden klimmen en mensen met valse of eerder gescande kaartjes. Daarnaast werd een vrouwelijke beveiliger bij een ingang omvergeworpen door een groep mannen. Het is daarom waarschijnlijk dat er ruim 8.000 mensen op de site waren.

Grimmig


Als je iets stoms doet, prikken we je

Verschillende bezoekers omschrijven de sfeer de dag na het festival af en toe als grimmig. Sommige vrouwen voelden zich niet veilig en durfden niet zonder hun vriend van A naar B te gaan. Een caissière liet een kassa van de toonbank trekken en spuugde in haar gezicht.

Ook een groep mannen – van wie één een zwart shirt van het merk Four droeg en een ander een geel fluorescerend jack – was bezig met een overval op het festival, als reconstructie van Het Parool. Ze beroofden verschillende bezoekers van hun dure zonnebrillen en contant geld met een mes. “Als je iets stoms doet, prikken we je lek”, kreeg een bezoeker te horen, terwijl ze hem van nog geen vijftig euro beroofde.

Mes in zijn hand

Een zwager van Jimmy Schepers kwam later in de problemen met deze groep en er brak een vechtpartij uit. Schepers sprong tussen hen in en werd tweemaal in de maag gestoken. Hij werd naast het hoofdpodium gereanimeerd en met spoed naar het AMC gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen. Later verschenen er meerdere video’s van het gevecht op sociale media, waaruit bleek dat de jongen in het zwarte Four-shirt een mes in zijn hand had en dat ook de jongen met het gele fluorescerende jasje bij de ruzie betrokken was.

Na de vechtpartij arresteerde de politie in de omgeving direct de 20-jarige Derzik H. en Aringio E. Een dag later werd ook Guillermo G., eveneens 20, gearresteerd. Volgens het Openbaar Ministerie heeft H. de dodelijke steekwonden toegebracht aan Jimmy Schepers.

4 november is de volgende pro forma in de zaak.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *