Extinction Rebellion schort blokkades van de A12 tijdelijk op nu motie in Tweede Kamer ligt | BinnenlandExtinction Rebellion stopt tijdelijk met de bezetting van de A12 in Den Haag. De klimaatactivisten zullen voorlopig niet demonstreren omdat er vandaag in de Tweede Kamer een motie is ingediend om een ​​uitfaseringsproces voor de gewraakte ‘fossiele subsidies’ te starten.

Over deze motie wordt komende dinsdag gestemd. XR stelt nu voor om de dagelijkse blokkadeacties op de A12 in Den Haag tot in ieder geval dinsdag op te schorten, in afwachting van de uitslag van de stemming. Als de motie echter wordt afgewezen, keren de klimaatactivisten terug naar de Utrechtsebaan.

‘Als de motie wordt aangenomen, zullen wij er kritisch naar kijken. Als de omstandigheden niet goed genoeg zijn, zullen we vervolgstappen overwegen. Als de motie niet wordt aangenomen, zullen we met veel meer terugkomen”, aldus Extinction Rebellion.

Snelweg 27 dagen op rij bezet

Tot op de dag van vandaag blokkeren klimaatactivisten al 27 dagen op rij het einde van de A12 in Den Haag. Elke dag stipt om twaalf uur gaan ze de straat op om te protesteren. Op weekdagen waren er vaak honderd tot tweehonderd man aanwezig. In het weekend vaak met honderden. De politie heeft de afgelopen maand ongeveer tienduizend arrestaties verricht.Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *