Extinction Rebellion schort actie A12 de komende dagen op

[ad_1]

Extinction Rebellion heft de blokkades op de Utrechtsebaan (A12) in Den Haag op. De actiegroep wacht dinsdag de stemming af over een motie in de Tweede Kamer waarin Suzanne Kröger (GroenLinks) en Raoul Boucke (D66) vragen om een ​​afbouwplan voor fossiele subsidies.

Als deze motie niet wordt aangenomen, zullen de acties volgens Extinction Rebellion worden hervat. De klimaatactivisten zien de motie als “een erkenning dat politici ook erkennen dat jaarlijks 39,7 tot 46,4 miljard euro aan fossiele subsidies niet te verdedigen is.”

Extinction Rebellion voerde donderdag voor de 27e dag op rij een blokkade uit op de A12 in Den Haag. Donderdag zijn opnieuw tientallen demonstranten gearresteerd. Zij worden in principe niet vervolgd voor het blokkeren van de weg.

Dagelijks worden zij in gereedstaande bussen gedirigeerd, waarna zij worden afgevoerd, veelal naar het stadion van voetbalclub ADO. Eenmaal daar kunnen ze weer gaan. Donderdag werden de gearresteerde ‘rebellen’ overgebracht naar het hoofdbureau van politie in Den Haag.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *