Problemen stapelen zich op voor Vitesse: accountant weigert handtekening onder jaarrekening | Nederlands voetbal

[ad_1]

De problemen rond de overname stapelen zich op voor Vitesse. BDO, de accountant van de club uit Arnhem, weigert de jaarrekening over het seizoen 2022-2023 te ondertekenen. Dit brengt de bedrijfsvoering van de Premier League-speler in gevaar.

BDO wil de jaarrekening niet goedkeuren omdat de continuïteit van Vitesse niet kan worden gegarandeerd. De club is al dertien maanden betrokken bij een overname. Na het tijdperk van de Russen (2010 tot en met 2022) wil de Amerikaan Coley Parry met de Common Group het heft in handen nemen in Arnhem.

De overname ligt bij de KNVB onder een vergrootglas. De vereniging voert verschillende onderzoeken uit. Het gaat hierbij om het verleden met de Russen, zoals de rol van Roman Abramovich en de financiële transacties van de voormalige eigenaren Aleksandr Chigirinski en Valeri Oyf. Ook zal worden nagegaan of de overname niet in strijd is met de sanctieregels die zijn opgelegd vanwege de oorlog in Oekraïne. Ten slotte worden de achtergrond en financiële kracht van Parry en de Common Group gecontroleerd.

Vragen over proces

Ook huisbank ING stelt vragen over het overnameproces. De bank eist meer duidelijkheid over de financiering door de Russische eigenaren de afgelopen jaren en dreigt de relatie per 1 april volgend jaar te beëindigen. Een andere bij Vitesse aangesloten bank, het Litouwse Revolut, heeft de relatie zelfs opgezegd.

Dit alles is voor de accountant een reden om de jaarrekening niet te ondertekenen. Vitesse interim-directeur Peter Rovers bevestigt de problemen een artikel in de NRC van eerder op donderdagavond. Hij spreekt van een domino-effect. “Omdat de overname veel tijd kost, ontstaan ​​er problemen”, zegt hij.

Onzekerheid

“Als de Russische connectie wordt verbroken, zal er ook veel onzekerheid verdwijnen. De druk op praktische zaken neemt toe. ING wil niet bevestigen dat zij doorgaat met de bankrekening. De accountant kan hier geen kant mee op.”

Vitesse heeft bij de KNVB uitstel gevraagd voor het indienen van de jaarrekening. Vorig jaar deed de club dit ook. Er volgde een boete van 20.000 euro. “Dit is een zware en moeilijke periode voor ons”, zegt Rovers. “Ook het verleden (de afgelopen jaren, red.) achtervolgt ons, omdat we stelselmatig zaken niet openbaar hebben gemaakt. We delen nu alle beschikbare informatie grondig en snel met alle betrokken partijen, maar voorlopig stapelen de problemen zich op.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *