AZ gather themselves in the Conference League and beat Legia Warsaw

AZ heeft zich hersteld van de desastreuze nederlaag tegen Zrinjski Mostar (4-3) in Groep E van de Conference League door Legia Warschau met 1-0 te verslaan. De Alkmaarders speelden bijna een half uur met tien man nadat Mayckel Lahdo van het veld werd gestuurd.

Een doelpunt van Vangelis Pavlidis was genoeg voor de overwinning. Na goed werk van Dani de Wit en Myron van Brederode tikte de Griekse spits kort voor rust de bal binnen.

Legia Warschau zette in de eerste helft AZ hoog onder druk, dat moeite had om kansen te creëren. Alleen linksback David Møller kwam dichtbij, maar Legia-doelman Kacper Tobiasz hield de bal buiten.

Lahdo werd na 66 minuten van het veld gestuurd nadat de aanvaller met een hoge laars het hoofd van Yuri Ribeiro raakte. Ondanks de numerieke achterstand behield AZ de rest van de wedstrijd de leiding. Aston Villa versloeg in dezelfde poule de Bosniër Zrinjski Mostar met 1-0, waardoor alle ploegen nu op vier punten staan.

AZ vervolgt op 26 oktober de Europese campagne op eigen veld tegen Aston Villa. De ploeg van Pascal Jansen reist zondag af naar Ajax.