Warner Bros. Discovery keldert op Wall Street na kwartaalcijfers

[ad_1]

Bovendien droeg het succes van de film Barbie, Warner Bros’ meest succesvolle film ooit qua kaartverkoop, weinig bij aan de verkoop. De omzet in het derde kwartaal kwam uit op een kleine 10 miljard dollar (9,4 miljard euro), een stijging van 1 procent bij constante wisselkoersen. Tegelijkertijd daalden de inkomsten die filmstudio’s verdienden uit televisieseries, omdat nieuwe afleveringen niet beschikbaar waren vanwege stakingen van scriptschrijvers en acteurs.

De algemene stemming op Wall Street was verder voorzichtig. Beleggers wachtten eerder op de dag op een toespraak van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve. Maar hij zei niets over het toekomstige rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Meer duidelijkheid hierover zou later deze week kunnen ontstaan, wanneer andere Fed-beleidsmakers toespraken houden.

Dow Jones en Nasdaq

De Dow Jones-index eindigde de handelsdag 0,1 procent lager op 34.112,80 punten. De brede S&P won 0,1 procent tot 4382,80 punten. Technologie-indicator Nasdaq steeg ook 0,1 procent naar 13.650,41 punten.

Take-Two Interactive Software steeg 5,2 procent. Persbureau Bloomberg meldde dat het langverwachte nieuwe deel van de populaire videogame Grand Theft Auto mogelijk deze week wordt aangekondigd. Grand Theft Auto VI wordt naar verwachting een van de belangrijkste lanceringen van het decennium. Voorganger Grand Theft Auto V, uitgebracht in 2013, is de op een na best verkochte videogame aller tijden met 185 miljoen verkochte exemplaren.

Eli Lilly

Eli Lilly steeg 3,2 procent. De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft een nieuw medicijn van het farmaceutische bedrijf goedgekeurd. Zepbound, zoals het middel tegen obesitas heet, moet wekelijks via een injectie worden toegediend. Deskundigen verwachten dat het op grote schaal zal worden gebruikt.

De olieprijzen daalden scherp, deels als gevolg van zorgen over een zwakkere vraag. Een vat Brent-olie was bijvoorbeeld 2,2 procent minder waard op $79,79. Het is de eerste keer sinds juli dat de koers onder de grens van $80 zakt. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,3 procent minder op $75,61.

De euro was $1,0710 waard, vergeleken met $1,0709 aan het slot in Europa.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *