Nederlander gearresteerd in Spanje na vondst 50 kilo drugs in auto met dubbele bodem

[ad_1]

Een 55-jarige Nederlander is donderdag aangehouden in de haven van Ceuta, Spanje, nadat er een dubbele bodem en meerdere verborgen ruimtes in zijn auto waren ontdekt. Na onderzoek bleek dat daar bijna 50 kilo hasj verborgen zat.

Dat meldt de douaneafdeling van de Spaanse belastingdienst. Op een vrijgegeven foto van de vangst zijn talloze grijze pakketten te zien waarin de drugs waren verpakt.

De man bestuurde een auto die werd gecontroleerd toen hij een veerboot wilde nemen van Ceuta, een Spaanse enclave aan de Marokkaanse kust, naar Algeciras. Ook de Guardia Civil, de Spaanse politie, was bij de inspectie betrokken.

De Nederlander schrok toen een drugshond vlakbij zijn auto begon te blaffen. Vervolgens werd een uitgebreide verkenning van zijn auto uitgevoerd. De medicijnen werden al snel ontdekt.

Verborgen compartimenten

In de auto bleken meerdere verborgen compartimenten te zitten, waarin bijna 50 kilo verborgen zat. De hasj zat vooral verborgen in dubbele bodems in de achterbumper, een opening onder de achterbank en de binnenkant van het dashboard.

De bestuurder, die de enige passagier was, werd vervolgens gearresteerd. Hij zit nog steeds vast op verdenking van een misdrijf tegen de volksgezondheid.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *