ACV knakt FC Rijnvogels genadeloos in een kwartiertje. Het bevalt Sanne de Goede uitstekend in Assen

ACV boekte in Katwijk een uitstekend resultaat door subtopper FC Rijnvogels met 3-0 te verslaan. Alle doelpunten vielen in de laatste twaalf minuten van de eerste helft.

Na de zinderende 7-0 nederlaag tegen Oranje Nassau van twee weken geleden staat ACV weer op de rails. De ploeg van trainer Freddy Bollegraaf won verrassend met 0-3 van de ploeg uit Katwijk aan den Rijn. Centrumverdediger Sanne de Goede, dit seizoen overgekomen van Heerenveen, vond de zege verdiend: “Ja, welverdiend, we hielden het dichtbij. Hun keeper zag er niet zo goed uit vandaag en daar hebben wij gebruik van gemaakt.” De Goede is helemaal gewend aan Assen: “Ik vind het erg leuk. Ik leer langzaam iedereen kennen en speel mooi met Gabrielle Hut in het centrum van de verdediging.”

Twee decorstukken van Marieke Hup beslissen over de zaak

Dezelfde Hut was de doelpuntenmaker van het eerste doelpunt voor ACV. Ze morrelde de bal na 33 minuten in het net na een vrije trap van Marieke Hup, waarbij doelman Kaylee Ruitenbeek een twijfelachtige hoofdrol op zich nam. Dionne Keizer maakte de tweede, een kopbal na een corner van Hup. Nog voor rust besliste ACV in de zaak. Pascalle Pomper was de maker van de 0-3. De arme doelman van Rijnvogels had meer zorg en aandacht nodig dan een premature drieling. Doelvrouw Isabella Slump van ACV en haar teamgenoten hielden het daarna strak, waardoor tegenkansen in de slotfase tot bloei konden komen. Onder meer Marith Jaeger en invaller Esther Makken vielen het Katwijkse doel aan, maar de score veranderde niet. ACV is gestegen naar een respectabele zesde plaats in de topklasse, slechts twee punten achter Oranje Nassau.