Foreign Ministry advises Dutch people in Israel to stay at home

[ad_1]

Nederlanders in Israël wordt geadviseerd thuis te blijven en bij een luchtalarm naar een schuilkelder te gaan. Ook wordt hen geadviseerd de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen. Dat meldt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken naar aanleiding van een verzoek naar aanleiding van de aanval op Israël door de Palestijnse terreurgroep Hamas.

Het is niet duidelijk hoeveel Nederlanders in Israël verblijven of wonen. Voor zover het ministerie van Buitenlandse Zaken weet, zijn er geen Nederlanders in Gaza.

Voor Israël zijn er op diverse plaatsen reisadviezen met de verschillende kleurcodes geel, oranje en rood. Voor de Gazastrook is het reisadvies rood.

Vanwege de situatie in Israël heeft luchtvaartmaatschappij Transavia uit voorzorg de vlucht naar Tel Aviv, die gepland stond voor zaterdag, geannuleerd. De volgende vlucht staat gepland voor maandag. Of dit gaat lukken zal later blijken. Volgens een woordvoerder van Transavia wordt de veiligheidssituatie in de gaten gehouden. Het advies aan reizigers is om de locatie Schiphol in de gaten te houden.

Over het geheel genomen is niet bekend of het reisadvies voor Israël wordt aangepast.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *