Supertrotse Max Verstappen gaat feestje vieren na derde wereldtitel: ‘Maar niet met kater achter het stuur hoor’ | Formule 1Met filmpjeMax Verstappen was na afloop “heel trots”. het winnen van zijn derde wereldtitel op rij in de Formule 1. “Het is een heerlijk gevoel, het is een ongelooflijk jaar en ik geniet er met volle teugen van”, zei de 26-jarige Red Bull-coureur na zijn tweede plaats in de sprintrace van de Grand Prix van Qatar.

“Ik ben vooral trots op het team, op het geweldige werk dat ze doen om mij de allerbeste auto te geven. Ik ben er trots op deel uit te maken van die groep mensen.”

De Nederlander werd op het circuit van Losail door voormalig wereldkampioen Nico Rosberg gevraagd of hij zijn hegemonie in de Formule 1 de komende jaren zou voortzetten. “Dat ga ik proberen. Ik blijf in iedere race voor de overwinning gaan. Ik geniet vooral van deze periode van succes en hoop die te kunnen vasthouden.”

Al in de exitronde bedankte Verstappen het Red Bull-team via de boordradio. “Ik rijd in een geweldige auto en ik kan je niet genoeg bedanken. Drie keer wereldkampioen is fantastisch en dankzij jou heb ik dit kunnen bereiken.”

Bekijk de reactie van Max Verstappen.

Feest na wereldtitel

Bij Viaplay werd Verstappen gevraagd of hij ooit met een kater een Formule 1-race had gereden, verwijzend naar het feest dat zaterdagavond gevierd wordt bij Red Bull. Zondag staat de hoofdrace nog op het programma.

“Dat heb ik nog nooit gedaan, maar ik denk ook niet dat dat zal gebeuren”, zei hij lachend terwijl hij een blikje Red Bull openmaakte. “En hier zit gewoon Red Bull in. Het is hier ook erg warm en ik heb veel gezweet. Ik denk dus niet dat ik veel hoef te drinken voordat ik straks ga slapen.”

Maar er zal wel geproost worden, geeft Verstappen toe. “We wonnen al de constructeurstitel en nu komt daar de rijderstitel bij. Het is een mooi seizoen, dat kunnen we vieren.”

Jos Verstappen

Ook vader Jos Verstappen kon zijn geluk niet op. Er werd een droom werkelijkheid toen Max in 2021 zijn eerste wereldtitel won. De voormalig Formule 1-coureur had zich met hart en ziel gestort in het opleiden van de getalenteerde Max.

“Wie had ooit gedacht dat dit drie keer op rij zou gebeuren? Het is gek. Dit gaat veel verder dan onze droom”, zei hij op Viaplay nadat Max Verstappen tijdens de sprintrace van de Grand Prix van Qatar zijn derde wereldtitel veiligstelde.

“Het maakt niet uit hoe het gebeurt. Bij Max zijn de zaken altijd anders. Het is uiteraard minder spannend dan twee jaar geleden, toen het pas in de laatste race gebeurde. We wisten nu dat het eraan zat te komen. Die sprintrace had iets te veel safetycars en dat haalde de spanning er wel een beetje uit. Max had deze race graag willen winnen, maar toen ik zag dat Oscar Piastri 2,5 seconden voorsprong had, wist ik dat hij niet zou winnen. Dat zal hij morgen in de Grand Prix zelf moeten doen.”

Uitslag, klassement en programma
kijk hier de uitslag van de Grand Prix vanaf dit jaar, de stand in het algemeen klassement En het programma voor de rest van het seizoen.Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *