Kunst en Cultuur verbindt tijdens expositie van ruim 32 kunstenaars in Dorpshuis ‘t Broekhoes in Balinge: ‘Er staan potten verf en kwasten klaar voor bezoekers’

[ad_1]

Ruim dertig kunstenaars uit de Broekstreek tonen tijdens het weekend van vrijdag 17 tot en met zondag 19 november hun werken in Dorpshuis ‘t Broekhoes in Balinge. Het kunstproject ‘Kunst en Cultuur verbindt de Broekstrekers’ in het dorpshuis wordt geopend door Marieke Vegt, directeur van de Stichting Kunst en Cultuur.

De organisatie hoopt door het creatieve weekend de inwoners van de Broekstreek dichter bij elkaar te brengen. Verbinden door kunst, zoals de naam van de tentoonstelling al verklapt. “De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe bewoners in de Broekstreek aangekomen. Het doel van de tentoonstelling is om elkaar door middel van creativiteit te leren kennen en inspireren”, zegt mede-organisator Jos van der Werff.

“We hopen dat de contacten die dit weekend zijn gelegd, zullen leiden tot meer verbindingen tussen bewoners. We hebben een zeer gevarieerde tentoonstelling van 32 professionele en hobbykunstenaars die hun werk tonen in het dorpshuis en de aangrenzende gymzaal.”

Marieke Vegt

De opening van de tentoonstelling zal worden gedaan door Marieke Vegt, directeur van de Stichting Kunst en Cultuur. “Iets anders dan een wethouder of burgemeester. Dat is zo traditioneel. Wij zijn ontzettend blij dat wij Marieke bereid hebben gevonden om de opening te doen. Omdat wij het anders wilden doen”, legt Van der Werff uit. “Daarnaast heeft Marieke nog veel meer overeenkomsten met ons evenement.”

De organisatie is blij met het aantal aanmeldingen voor de beurs. Er zijn diverse kunstenaars uitgenodigd en er is een oproep gedaan in de plaatselijke krant. En dat is gelukt. “Mond-tot-mondreclame heeft ook veel geholpen. En dan zie je dat het snel groeit, want we staan ​​versteld van het aantal mensen dat meedoet. Dat zijn er nogal wat”, zegt een tevreden Van der Werff.

In de oproep van de organisatie werd aan bewoners van de Broekstrekers gevraagd wat verbinden voor hen betekent. “Maar daar is nog niet veel op gereageerd. Om het onderwerp ‘verbinding’ ter sprake te brengen, zullen we nu proberen dit in de opening te verwerken. Nadat Marieke de opening heeft gesloten, zal zij proberen mensen te stimuleren om samen iets moois te creëren. Voor de aanwezigen staan ​​twee grote doeken, potten verf en penselen klaar. We voegen ook materialen zoals riet toe om in het kunstwerk te verwerken. Bovenaan het doek staat in grote letters het thema van het kunstproject: ‘verbinden’.”

IKC De Wenteling

Naast het werk van ruim dertig professionele en amateurkunstenaars toont de tentoonstelling ook het gezamenlijke werk van drie klassen van IKC De Wenteling uit Balinge. En waar de meeste kunstenaars het onderwerp ‘verbinden’ enigszins hebben losgelaten, hebben de kinderen zich hierop geconcentreerd. “De onder-, midden- en bovenbouw hebben onder begeleiding van docenten en kunstenaars ideeën ontwikkeld over verbinden”, zegt Van der Werff. De bovenbouw maakte poppen van gedoneerde riet- en jutezakken. Deze poppen worden in een cirkel gepresenteerd. De andere twee klassen zijn nog bezig met hun kunstproject.”

De kinderen worden geholpen door kunstenaar Julia Schuit. Schuit is ook betrokken bij de organisatie van het evenement en geeft samen met drie andere kunstenaars workshops in het weekend. Van der Werff: “De workshops zijn er om je kennis te laten maken met kunst. Er wordt gewerkt met klei en keramiek, er wordt geschilderd en er is een workshop voor jongeren. We proberen dit weekend alle leeftijden erbij te betrekken.”

De opening van het kunstproject op vrijdag 17 november is om 20.00 uur. De tentoonstelling is die dag te bezoeken tot 23.00 uur. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen op zaterdag 18 en zondag 19 november van 10.00 tot 17.00 uur

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *