Vechtpartij op snelweg A4: jongeren zetten auto stil en gaan op de vuist | Binnenland

[ad_1]

Een groep jongeren raakte zondagavond midden op de A4 richting Den Haag met elkaar in gevecht. Politie en ambulancedienst kwamen ter plaatse en brachten twee slachtoffers naar het ziekenhuis. De reden van de vechtpartij is voor de politie nog steeds een mysterie. “Deze mensen brengen andere weggebruikers in gevaar.”

De storing op de A4 vond zondagavond rond 20.30 uur plaats. De jongeren stopten hun auto in de buurt van Leiden, waarna de ruzie uitbrak. Een bestuurder achter hem, die door de vechtpartij tot stilstand kwam, filmde het incident. Op de beelden, die gedeeld zijn op de videosite Dumperthet laat zien dat de eerste twee jongeren de confrontatie met elkaar aangaan.

Even later volgen meerdere betrokkenen. Een van de inzittenden van de auto waaruit de film is opgenomen, zegt onder meer dat ‘er eentje op de grond ligt’. Even later zegt de vermoedelijke filmmaker: “Ik denk dat ik het gewoon negeer.” Tijdens de video is er veel getoeter te horen van passerende automobilisten.

Ook de politie komt even later ter plaatse. Een woordvoerder meldt dat er momenteel geen onderzoek loopt en dat er geen aanhoudingen zijn verricht. Twee mensen zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Wat hun verwondingen zijn, is nog niet bekend.


Beide partijen hebben tot op heden nog geen aangifte gedaan en daarom voeren wij op dit moment geen onderzoek uit

“Beide partijen hebben tot nu toe nog geen aangifte gedaan, daarom voeren wij op dit moment geen onderzoek uit”, zei de woordvoerder een dag na de ruzie. De politie is verbaasd over de vechtpartij zelf, midden op de snelweg. “Het is verboden om je auto zomaar stil te zetten op de snelweg, zeker in dit geval waarbij deze mensen andere weggebruikers in gevaar brengen.”

Bekijk hieronder de beelden van Dumpert. De tekst gaat verder onder de tweet.


Vlak voor dit incident vond op dezelfde snelweg, eveneens nabij Leiden, een grote aanrijding plaats waarbij meerdere voertuigen betrokken waren. Vijf mensen raakten gewond. Ze werden allemaal naar het ziekenhuis gebracht. Ook aan de betrokken auto’s ontstond aanzienlijke schade.

Door het ongeval was de A4 richting Rotterdam enige tijd afgesloten en moesten weggebruikers gebruik maken van de parallelbaan. De ruzie van de jongeren heeft in ieder geval niets met de aanrijding te maken, meldt de politie. Dit ongeval vond ongeveer twee en een half uur eerder plaats.

Eerder op de avond vond op de A4 een ongeval plaats waarbij meerdere auto's betrokken waren.  Zeker vier gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Eerder op de avond vond op de A4 een ongeval plaats waarbij meerdere auto’s betrokken waren. Zeker vier gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. © Regio15

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *